Praktiski

18.apr
Aizvien lielāka loma mūsu ikdienā ir sociālajiem tīkliem. To izmanto arī krāpnieki, atrodot arvien jaunas metodes, lai izvilinātu iedzīvotāju personisko informāciju un izkrāptu finanšu līdzekļus.
 
16.apr
Tradīciju cienītājiem noderēs padomi, kā nokrāsot spilgtas un netipiski košas olas dabas krāsvielās, savukārt pavasarīgās ligzdiņas būs īstā izvēle vegānu Lieldienu galdam.
 
15.apr
Kaut arī salīdzinājumā ar citiem gadiem šogad Lieldienu svētki solās būt daudz klusāki – tuvāko lokā un bez ierastajām svinībām publiskās vietās, tas nebūt nenozīmē, ka nevaram ienest Lieldienu noskaņu tur, kur pavadām visvairāk laika, – mājās!
 
13.apr
Olas ir pieejams un veselīgs produkts, kā arī prognozes liecina, ka pasaulē olu patēriņš tuvākajos gados palielināsies, tikmēr Latvijā olas ēd mazāk nekā vidēji Eiropā vai ASV, informēja Latvijas Apvienotās putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.
 
12.apr
Tradicionālā Lieldienu rota ir košas, krāsainas un raibas olas. Taču vai zinām, kā Lieldienu olas pareizi uzglabāt un kā iegūt visdažādākos krāsu toņus ar dabiskām krāsvielām? Par šiem un citiem veselīgu Lieldienu svinēšanas jautājumiem stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
 
8.apr
Pēc Ukraiņu vecmāmiņas slavenā teiciena arī Latvijā dārzu, mazdārziņu un pat balkonu īpašnieki ir iegādājušies vai plāno iegādāties saulespuķu sēklas. Tiem, kas nekad nav audzējuši šīs puķes vai vispār neko nekad nav sējuši, radies jautājums, kad sēkliņas ir jākaisa zemē.
 
5.apr
Pieaugot preču un pakalpojumu cenām, tēriņu pārskatīšanas un dažādu taupības pasākumu ieviešana ikdienā kļuvusi par realitāti ne vienam vien Latvijas iedzīvotājam. Taktikas, kā ietaupīt līdzekļus, ir dažādas – no nelielu, lieku izdevumu izskaušanas līdz drastiskam izmaksu samazinājumam būtiskās tēriņu pozīcijās – pārtika, veselība, transports un mājoklis. Kā ietaupīt tā, lai makā naudas būtu vairāk, bet dzīves kvalitāte būtiski neciestu, iesaka Swedbank Finanšu institūta eksperti.
 
21.mar
Vairums no mums piekritīs, ka cilvēki no dzīvokļa vēlas pārcelties uz privātmāju, galvenokārt, lai varētu atpūsties savā pagalmā. Un drīz vien seko arī lēmums par terases ierīkošanu. Lai gan liekas, ka tās izveidošana ir samērā vienkārša, tomēr dizainere Kristiana Kazarjana, kuru no 24. līdz 27. martam varēs satikt izstādē “Māja I 2022”, iesaka jau laikus rūpīgi izvērtēt visas nianses.
 
19.mar
Degvielas cena mazumtirdzniecībā sasniegusi visu laiku augstāko līmeni Latvijā, kas raisījis daudzu autovadītāju bažas.
 
18.mar
Ir sācies sulu laiks! Latviešiem ir vēsturiski iesakņojušās sulu tecināšanas un dzeršanas tradīcijas. Bērzu un kļavu sulas var iegādāties gan tirgū, gan vairākos veikalos, taču to varam darīt arī paši. Par labu pašu tecinātām sulām runā fakts, ka sulu kūre izmaksās mazāk, kā arī tikko tecinātas sulas ir veselīgākas un efektīvāk darbojas kā organisma attīrītājs. Diemžēl komerciālos nolūkos iegūtas sulas nebūs pavisam svaigas, kā arī nav zināms, kur un kādos apstākļos audzis koks.
 
12.mar
Ukrainā notiekošā karadarbība un pret Krieviju ieviestās sankcijas uz dažādu preču un pakalpojumu iepirkumiem nozīmē, ka cenu pieaugums komunālo maksājumu segmentā tuvākajā nākotnē, visticamāk, būs daļa no lielākās iedzīvotāju daļas dienaskārtības.
 
21.feb
Pagrabi, autostāvvietas un citas aukstas vietas zem siltām ēkām vietas, kur iespējams ietaupīt enerģiju un uzlabot dzīves kvalitāti. Griestu siltumizolācija pagrabos ir viegli uzstādāma – pat pēc celtniecības darbu pabeigšanas. Tajā pat laikā tā samazina kopējos enerģijas rēķinus, palielina augšējo pārsegumu virsmas temperatūru, palielina ugunsdrošību un samazina trokšņu līmeni pagrabā.
 
20.feb
Iepazīšanās interneta vidē ir digitālā laikmeta iespēja, ko sava sapņu prinča vai princeses meklējumiem izmanto daudzi, īpaši laikā, kad satikšanās klātienē ne vienmēr ir droša.
 
19.feb
Sejas aizsargmaskas un respiratori rada slēgtu vidi deguna un mutes zonai, kurā pakāpeniski palielinās mitruma līmenis, uzkrājas netīrumi, eļļas, sviedri un baktērijas.
 
18.feb
Vēloties ko veselīgu un zaļu, ne vienam vien uz palodzes gozējas sīpoliņi, kas izdzen pirmos lociņus. Taču tas nav vienīgais “zaļums”, ko var izaudzēt uz palodzes – faktiski katrs ik dienas var sev nodrošināt mikrozaļumu piedevu maltītei.
 
18.feb
Jau pēc jaunā gada sagaidīšanas un vēl agrāk visi, kam tuva dārzkopība, plāno pavasara darbus, iegādājas sēklas, zīmē dārza plānus, dezinficē siltumnīcas.
 
18.feb
Mūsdienās ēku apkurē īpašu uzmanību mēs pievēršam diviem dažādiem apkures veidiem: siltumsūknim un gāzes apkurei. Bet kādas ir abu sistēmu stiprās un vājās puses? Un kas ir izdevīgāk: siltumsūknis vai gāzes apkure? Vai arī visprātīgāk ir siltumsūkni apvienot ar gāzes apkuri (hibrīdais siltumsūknis)? Bosch iepazīstinās jūs ar šīm apkures sistēmām.
 
10.feb
Omlete ir ļoti ātri un viegli pagatavojams ēdiens. Taču ne katram sanāk gaisīga omlete.Bet ir veids, kā to mainīt, raksta belnovosti.by.
 
7.feb
Lai pagatavotu ideālas kartupeļi pankūkas, katrai saimniecei ir savi noslēpumi. Dalāmies ar vienu no tiem.
 
6.feb
Pelmeņus vienmēr var pagatavot neticami garšīgi, ja seko līdzi tam, cik kvalitatīvas ir sastāvdaļas. Taču gala rezultāts būs atkarīgs ne tikai no mīklas un gaļas kvalitātes: ir svarīgi arī tos pareizi pagatavot.
 
6.feb
Lai gan stēviju jau vairākus gadu simtus senā pagātnē Dienvidamerikas reģiona indiāņu ciltis izmantojušas tējas saldināšanai un arī ārstniecībā, Eiropā oficiāli kā pārtikas saldinātāju to atļauts izmantot tikai kopš 2011.gada.
 
5.feb
Katrā virtuvē ir savi likumi, un katrai mājsaimniecei savi kulinārijas triki. Atklāts, kas jāpievieno maltajai gaļai, lai kotletes būtu mīkstas un sulīgas un vienkārši izkustu mutē, raksta belnovosti.by.