Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Praktiski

TOP 4 lietas, ko vecākiem nevajadzētu darīt sociālajos tīklos

© Pexels

4.lapa

4. Pirms ieliec bildes - pajautā

Psiholoģe atgādina, ka mēs paši negribētu atklāt, ka kāds ar mums sociālajos tīklos ielicis bildi, kas nepatīk. Tāpēc to nevajag darīt arī ar sava bērna bildēm, ja vien viņš tam iepriekš nav piekritis. "Mums var šķist - bet tik jauka bilde. Mēs esam vēlējušies visu to labāko. Taču, mēs nezinām, vai bērnam tas patiktu. Jauniem cilvēkiem ir jāiziet cauri dažādiem vecuma posmiem, kuros darbojas viņiem un viņu vienaudžiem zināmi nerakstīti sociāli likumi, kurus nejauši varam pārkāpt un bērnu sāpināt. Ja tomēr bildi ļoti gribas ielikt - noteikti pirms tam pajautājam paša bērna viedokli un respektējam viņa izvēli," bilst psiholoģe.

Tele 2 zīmola vadītāja Ilze Žukova atgādina par kādu negatīvu tendenci - vecāki sociālajos tīklos arvien biežāk dalās arī ar savu mazuļu bildēm: "Protams, ka vecāki ir lepni, viņi vēlas ar prieku dalīties. Taču atceramies, ka šīs bildes var tikt izmantotas ļaunprātīgos nolūkos, mums par to nemaz nenojaušot. Turklāt - mēs nezinām, vai bērns, kad paaugsies, būs priecīgs, ka mamma vai tētis ar viņu savulaik piepublicējuši "pilnu internetu". Savu bērnu bildes labāk atstāt ģimenes albumam."

Par pētījumu

Aptauja tika veikta sadarbībā ar "Norstat Latvija". Laika posmā no 21. - 24. augustam tika aptaujāti 1016 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18-74 gadiem. Izlase veikta, nodrošinot reprezentativitāti pēc dzimuma, vecuma, reģiona un tautības.