Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Pasaulē

Noskaidrots Henrija Kisindžera nāves iemesls

© Depositphotos

Henrijs Kisindžers, bijušais ārlietu ministrs prezidentiem Ričardam Niksonam un Džeraldam Fordam, miris sirds mazspējas dēļ, liecina jaunākais policijas ziņojums

Kā zināms, Kisindžers miris 100 gadu vecumā savā mājā Konektikutā 29. novembrī. Ziņu apstiprināja viņa konsultāciju firma "Kissinger Associates", bet attiecīgajā paziņojumā nebija minēts nāves iemesls.

Jaunākais policijas ziņojums par Kisindžera nāves dienu liecina, ka viņš miris personīgā ārsta Alfonza Altorelli klātbūtnē. Ziņojumā teikts, ka Kisindžers savu pēdējo elpu piedzīvoja plkst. 18:18 un Altorelli viņu pasludināja par mirušu 22 minūtes vēlāk - plkst. 18:40. Altorelli toreiz atteicās no papildus komentāriem.

Ernests Kiodo, ārsts, advokāts un toksikologs, kas nav saistīts ar Kisindžeru vai viņa nāvi, apgalvo, ka šīs 22 minūtes, visticamāk, tika pavadītas, veicot testus, lai apstiprinātu viņa nāvi. "Tiek veikti daži pamattesti, piemēram, masē cilvēka krūškurvi, lai noskaidrotu vai ir sāpju reakcija, vai arī pārbauda acu zīlītes," sacīja Kiodo. "Šīs procedūras var prasīt 20 minūtes un tas ir saprotams."

Savukārt reanimācijas procedūras bija mazticamas, ja Kisindžera ģimene gaidīja viņa nāvi, sacīja Kiodo. Policijas ziņojumā norādīts, ka Konektikutas prokuratūra nolēma neiesaistīties izmeklēšanā, "pamatojoties uz to, ka viņš bija ārsta klātbūtnē un ņemot vērā viņa vecumu."

Kisindžeram bija ilgtermiņa problēmas ar sirds veselību. Viņam tika veikta operācija 1982. gadā, 58 gadu vecumā, un aortas vārstu nomaiņa 91 gadu vecumā.

Kiodo norādīja, ka sirds mazspēja ir ilgstošs process ar dažādām iespējamām pazīmēm. "Tava sirds nepumpē tik labi kā parasti," viņš apgalvo. "Tev ir vairākas dažādas novirzes, plaukstas piepildās ar šķidrumu, pietūkst kājas, parādās novirzes aknās."

Ziņojumā arī minēts, ka policija veica drošības pārbaudes Kisindžera mājās, kur viņš dzīvoja ar savu sievu Nensiju, divas dienas pēc viņa nāves. Māju arī novēroja "privāts drošības" darbinieks 1. decembrī.