Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainu interesē, kas notiek Latvijā: ukraiņi un latvieši apmainās ziņām par Kremļa agresiju, Krievijas medijiem un krievu ietekmi uz EDSO, ANO

© Ekrānuzņēmums

Šodien parastā nra.lv podkāsta “Ziņojums par stāvokli Ukrainā” vietā “otrāds podkāsts”: ja parasti šajā sadaļā izjautājam Ukrainas aktīvistus, frontiniekus un viņu atbalstītājus Latvijā, tad šoreiz video par to, kā Ukrainas žurnālisti izjautā mūsu podkāsta autoru Imantu Liepiņu.

Saruna TV kanālā “FreeДОМ” (raida ziņas no Ukrainas, bet krievu valodā, lai dotu pretsvaru visuresošajai Kremļa propagandai) ļauj saprast, ka Ukrainas sabiedrība ar lielu interesi sagaida ziņas no Latvijas, vienmēr izsaka pateicību par mūsu atbalstu un interesējas par to, kas notiek pie mums.

Tēmas: Baltijas valstis pirmās sekmīgi atzina Krieviju par terorismu atbalstošu valsti, ko tagad citu pēc citas dara arvien jaunas valstis un starptautiskās organizācijas; kāpēc nav iespējams izslēgt Krievijas Federāciju no EDSO; politiskā un diplomātiskā inerce, saskaņā ar kuru daudzas Rietumvalstis joprojām cenšas pielabināt Krieviju vai atstāt tai kādas manevru iespējas; Latvijas tautas noskaņojums Ukrainas atbalstam un kāpēc latvieši vēlēšanās pat neizskata iespēju balsot par tādiem kandidātiem, kas ir pret Ukrainu.

Viena no aktuālajām tēmām — Latvijas sabiedrības attieksme pret Krievijas liberāļiem un ar ko atšķiras “Dožģj” no tādiem medijiem kā “Spektr”, “Meduza”, “Current Time”, “Novaya Gazeta”. Kādus trīs padomus viņiem visiem mēs varam dot?

Savukārt attiecībā uz pēdējo dienu notikumiem ap kanālu “Dožģj” savu analīzi snieguši arī Marks Feigins un Aleksejs Arestovičs. Pēdējais rezumē visai vienkārši — “Es neticu Krievijas tā sauktajiem liberālajiem medijiem”.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.