VAKARA ZIŅAS: Par Žannas Friskes cīņu ar vēzi mīļotais uzraksta grāmatu

2011. gadā Žanna Friske un Dmitrijs Šepeļevs vēl laimīgi kopā un nenojaušot, ka pēc pāris gadiem skaisto sievieti piemeklēs ļauna slimība. © Scanpix

Pusotru gadu pēc Krievijā populārās dziedātājas Žannas Friskes nāves viņas dzīvesbiedrs un abu dēlēna Platona tēvs – TV raidījumu vadītājs Dmitrijs Šepeļevs (33) – uzrakstījis grāmatu «Žanna». Tajā atspoguļota Žannas smagā cīņa ar vēzi, pāra attiecības un citi fakti, kurus dzīvesbiedrs iepriekš netika publiski atklājis.

Pirms grāmatas prezentācijas Dmitrijs Šepeļevs sniedza atklātu interviju Krievijas populārajam sarunu šova vadītājam Andrejam Malahovam raidījumā «Пусть говорят». Pēc Žannas Friskes nāves Šepeļevs visu laiku bija klusējis un nesniedza intervijas, kā arī nereaģēja uz mīļotās sievietes vecāku publiski izskanējušajiem apvainojumiem. Nu viņš ir atguvies pēc mīļotās zaudējuma un savā grāmatā atklājis pārdzīvoto.

Atcerēsimies, ka Žannas Friskes dzīves traģēdija un cīņa ar vēzi radīja skaļu rezonansi. Arī pašmāju mediji sekoja līdzi Friskes cīņai ar ļauno slimību. Žannas ārstēšanai tika saziedoti vairāk nekā 60 miljoni Krievijas rubļu. 2014. gada vasarā dziedātāja pēc ārstēšanās kursa Amerikā, kur viņai tika veikta gan ķīmijterapija, gan jauna nanopreparāta eksperimentālas vakcīnas, kas speciāli izstrādātas, lai ārstētu glioblastomu jeb galvas smadzeņu audzēju, bija atbraukusi uz Jūrmalu, kur īrētā mājā pavadīja vasaru kopā ar ģimeni - vecākiem, draudzeni, dzīvesbiedru un dēlēnu. Taču 2015. gada 15. jūnijā viņas vecāku mājās pārstāja pukstēt dziedātājas sirds. Tikai nepilns mēnesis pietrūka līdz viņas 41. dzimšanas dienai. Pēc Žannas aiziešanas viņas vecāki vairākkārt bija sacēluši lielu brēku dažādos TV raidījumos, kur nomelnoja meitas dzīvesbiedru. Medijos izskanēja arī dažādas versijas, kur palika Žannas ārstēšanai saziedotā nauda, jo visu labvēļu savākto summu viņa tā arī neiztērēja, jo aizgāja mūžībā. Vieni metās vainot vecākus, citi dzīvesbiedru. Kamēr vecāki taisnojās, Dmitrijs neko neteica. Nu savā grāmatā viņš atklāj visu patiesību norādot, ka šim kontam vienīgi piekļūt varēja nu jau nelaiķe Žanna un viņas māte. Konflikts Žannas vecāku un dzīvesbiedra starpā tā arī līdz šim nav atrisinājies.

Šepeļevs grāmatā stāsta, kā aug dēlēns Platons, kura sejas vaibstos, acu skatienā un rokasspiedienā viņš sajūt Žannu, kā arī dalās savā pieredzē, kā dzīvot pēc tam, kad mīļotajam cilvēkam tiek uzstādīta baisa diagnoze - vēzis. Un arī par mīlestību, kas nebeidzas pat tad, ja mīļotā cilvēka vairs nav.



Pasaulē

Pēc iedzīvotāju domām, anonīmas vēstules ir radījušas “indes bedri” kādā ciematā Anglijā, Austrumjorkšīrā. Tie, kas saņem "indīgo" pastu, saka, ka pēdējos divus gadus ir bijuši "terorizēti" caur pastkastēm, raksta “BBC”.

Svarīgākais