Orleāns, kurš vēstīja par aplokšņu algām, tiesājas ar "Vienotību"

© MN

Rīgas pilsētas tiesa šodien slēgtā tiesas sēdē plkst.15 turpinās skatīt partijas "Vienotība" biroja bijušā darbinieka Normunda Orleāna strīdu ar politisko spēku par darba attiecību grozīšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Ilggadējais "Vienotības" biedrs Orleāns neilgi pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām publiski apgalvoja, ka partija darbiniekiem algas maksājusi aploksnēs, viņš pret to iebildis, līdz beidzot darbs partijas birojā viņam uzteikts.

"Vienotība" noraidīja šos pārmetumus, uzsverot, ka partijā nekad nav maksātas aplokšņu algas, un tā stingri iestājas pret šādu praksi.

"Vienotības" pārstāvji atzīmē, ka partijas birojā kopš 2023.gada pavasara norit reorganizācija ar mērķi uzlabot ikdienas darba procesus un padarīt darbību efektīvāku, kas paredz arī pārstrukturizēšanu un daļēju darbinieku resursa optimizāciju. Kopš procesa pirmsākumiem Orleāns esot izrādījis izteiktu pretestību šīm pārmaiņām, uzsācis mutisku un vēlāk arī rakstisku cīņu pret partiju un tās vadību.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šovasar paziņoja, ka nav guvis apstiprinājumu aplokšņu algu maksāšanai "Vienotības" birojā. Vēlāk arī prokuratūra atzina, ka Orleāna apgalvojumiem nav gūti apstiprinājumi.

Orleāns vērsies tiesā gan pret "Vienotību", gan partiju apvienību "Jaunā vienotība" par nepareizu darba uzteikuma termiņu, par atšķirīgu attieksmi un nelabvēlīgu seku radīšanu.

Svarīgākais