Par Rīgas pašvaldības bērnudārza vadītāju iecelta krievu valodas aizstāvības aktīviste

© Valdis Gavars

Rīgas dome par pirmsskolas izglītības iestādes "Dzirnaviņas" vadītāju apstiprinājusi Mariannu Jodi, kura ir LAŠOR - Latvijas Krievu mācībvalodas skolu atbalsta asociācijas (krievu “Latvijskaja associacija škol obučajuščih na russkom jazike”) valdes locekle.

Organizācija LAŠOR savā mājas lapā aicina visus, kas atbalsta krievu valodas apmācību Latvijas skolās, 30. augustā doties uz piketu pie Saeimas.

Tajā pašā laikā vairākums Rīgas domes deputātu atbalsta Mariannas Jodes iecelšanu pirmskolas izglītības iestādes vadītājas amatā.

Par to vietnē "Facebook" vēsta Rīgas domes deputāts Valdis Gavars: "LAŠOR valdes locekli ieceļ par Rīgas izglītības iestādes direktori! Kas cīnījusies par krievu valodu! Pret latviešu valodu! Krievu pasaules atbalstītāju!"

Komentētāji nespēj noticēt, ka tik atbildīgam amatam tiek apstiprināta persona, kura ir atklāti iestājusies pret pāreju uz latviešu valodas apmācību visās izglītības iestādēs.

"Progresīvi spēcīgs gājiens. Būtu kādā vidusskolā amata vakance, Mamikina kungs tai derētu."

Latvijā

Vai cilvēkam Latvijā vispār ir reālas tiesības uz pašaizsardzību? Latvijas tiesībsargāšanas iestāžu nostāju demonstrē to reakcija uz 2022. gada aprīļa notikumiem Rīgā, Biķernieku mežā: kaut gan sociālajos tīklos publiskotais videoieraksts un elementārs veselais saprāts liek domāt, ka četru iereibušu cilvēku mežā ielenkts pusmūža vīrietis ir aizstāvējies, kā nu uzskatījis par pareizu, policija un prokuratūra stingri pastāv uz savu versiju – šis pusmūža vīrietis vienkārši esot izjutis tik milzīgu nepatiku pret publiskā vietā nejauši satiktiem cilvēkiem, kas tur vienkārši pastaigājušies, ka nolēmis vienu nošaut, bet vēl vienu ievainot.

Svarīgākais