Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Forbes: Putins radījis zaudējumus Krievijas tautai

Sapņojot par reģionālas hegemonijas izveidošanu, Krievijas prezidents radījis lielus zaudējumus valsts iedzīvotājiem, raksta izdevums Forbes.

Kā norāda Forbes žurnālists Lorens Tompsons, Krievijai nevajadzētu meklēt strīdus ne ar vienu.  "Tās ekonomikas apjoms ir mazāks par 0,1 salīdzinot ar ASV un ES ekonomikām.  Iedzīvotāju skaits mazāks kā Nigērijai vai Bangladešai, dzimstības līmenis zemākais, bet  mirstības līmenis viens no augstākajiem pasaulē," uzsver Tompsons.

"Politiskie spēki un armija korumpēta, taču Krievija anektējusi Krimu un tagad par Putina k-ga sapņiem nāksies maksāt Krievijas iedzīvotājiem.Krievijas jau tā vājā ekonomika pavājināsies vēl vairāk.  Eiropa meklē alternatīvu Krievijas gāzei, līdz ar to Krievijai nāksies vai nu zaudēt tirgus nišu, vai pazemināt cenas, " norāda Tompsons.

"ASV kara stratēģi atkal atklājuši sev Eiropu, ja iepriekš tika plānots, ka ASV pārslēgsies uz Austrumāziju, tad tagad skaidrs, ka notiks armijas pastiprināšana Eiropā. Pieaugs iespēja modernizēt ASV kodolarsenālu. Maskavas nodomi un šantāža raisa politiķos uztraukumu, bez tam, NATO valstīs nostiprinājusies solidaritātes sajūta. Reģionālo saspīlējumu draudi  tikai pastiprina argumentus par labu  kodolarsenāla modernizācijai, tagad Krieviju  perspektīvā gaida ASV kodolieroču arsenāla pieaugums, kas būs daudz lielāks par Krievijas arsenālu.

Iespējams Putins gaidīja daudz maigāku Rietumu reakciju uz Krievijas rīcību Ukrainā. Taču tā vietā viņš izprovocēja kardinālas pārmaiņas Rietumvalstu  viedoklī un tas uz daudziem gadiem negatīvi ietekmēs Krievijas ekonomiku, drošību un globālo ietekmi,"rezumē Tompsons.