Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 11 kultūras pasākumi līdz 26. augustam

© F64

10.lapa

Mans kaimiņš ebrejs

F64

Sestdien, 20. augustā, pulksten 15 Žaņa Lipkes memoriālā būs skatāma izrāde «Mans kaimiņš ebrejs».

Izrāde ir par ebreju kopienas dzīvi dažādu laikmetu griezumā un valstu ietvaros Latgales teritorijā, par tradīcijām, kultūru un vēstures notikumiem. Saikne no pagātnes līdz pat šodienai. Katrai pilsētai ir savs vēstures stāsts par ebreju kopienu vakar un šodien, vēlamies dalīties ar savu stāstu Rīgā un parādīt šo skaudro cilvēku likteņus. Ikviens skatītājs uz mirkli ir aicināts iejusties šai gandrīz pazaudētajā vēstures lappusē, izdzīvot notikumus, pārdzīvojumus un priekus.

Muzikāli dokumentālā izrāde «Mans kaimiņš ebrejs» ieguvusi 2020./2021. gada «Spēlmaņu nakts» balvu - par pilsētas kopienas saliedēšanu, profesionālās un amatieru mākslas savienojumu un vēsturiskās apziņas modināšanu bez agresijas un didaktikas.

Radošā komanda: režisors - Mārtiņš Eihe, dramaturģija - Krista Burāne (abi attēlā, saņemot «Spēlmaņu nakts» balvu), komponists - Jēkabs Nīmanis, scenogrāfija - Pamela Butāne, dziesmu tekstu autors - Kirils Vilhelms Ēcis, vēstures konsultants - Kaspars Strods. Piedalās: J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas koris (vad. Anda Lipska), profesionālais pūšamo instrumentu orķestris «Rēzekne» (vad. Sergejs Sergejevs un Jānis Pavlovskis), akordeonisti Zane Vancāne un Igors Popovs, Rēzeknes teātra jauniešu studijas dalībnieki (vad. Edvīns Klimanovs un Larisa Ščukina), dejotāji no jauniešu deju kopas «Dziga» (vad. Inga Žirgule). Lomās: Inese Pudža, Rūta Holendere, Anna Klišāne, Sandija Dovgāne, Jana Ļisova, Artūrs Čukurs, Kristīne Klimanova, Larisa Beilo, Tatjana Suhiņina - Pecka, Sofija Anosova, Nadežda Voronova, Larisa Ščukina, Aivars Pecka, Kārlis Tols, Vladimirs Petrovs, Genādijs Voronovs.

Izrāde latviešu un krievu valodā. Pieteikšanās: info@lipke.lv, sms vai Whatsapp ziņa +371 28293474. Nepieciešana bezmaksas ieejas biļešu rezervācija, vietu skaits ierobežots.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!