Neatkarīgā iesaka: Bezmaksas TOP 11 kultūras pasākumi līdz 26. augustam

© F64

11.lapa

Noklausies! Stāsts par laimīgu cilvēku

Publicitātes foto

Dziedātājs Jānis Stībelis vasaras izskaņā ierakstījis jaunu dziesmu un mūzikas video - jaunā dziesma «Viena» ieskandina rudenī gaidāmo koncertu sēriju.

Koncertos Jānim pievienosies viņa draugi, mūziķi Gints Smukais, Jānis Kalniņš u.c.

Dziesma «Viena» ir stāsts par laimīgu cilvēku, kurš šajā pasaulē ir atradis savu vienīgo «vienu». Dažreiz šī stāsta galvenais varonis nespēj tam noticēt, tāpēc viņš katru dienu dzīvo, simtprocentīgi izbaudot laimīgās dienas kopā.

Dziesma ierakstīta «JL ierakstu studijā», tās tapšanā piedalījies Jānis Kalniņš, Oskars Sproģis, Māris Jēkabsons, Laura Rozenberga, Oskars Ozoliņš, Juris Ludženieks, Jānis Kalve.

«Rudens koncertu sērija «Mēs būsim kopā» izskanēs kā aicinājums būt vienotiem, jo virs mums ir vienas debesis, un lūgums atcerēties pamatvērtības - brīvību, mīlestību, dzīvību. Vienotībā ir spēks, tikai kopā varam pārdzīvot grūtus laikus un droši raudzīties nākotnē. Es gribu, lai šajos koncertos cilvēki saņemtu arī optimisma devu un dzīvotu smaidot, saglabātu spēju smaidīt. Tāpēc koncertos atskaņosim visas labās, pozitīvās dziesmas, kas uzlabo garastāvokli, piemēram, «Glāze piena», «Optimists». Skanēs arī pavisam jaunas kompozīcijas no 2023. gadā gaidāmā albuma,» tā par koncertu stāsta Jānis Stībelis.

Koncerti plānoti: Tukuma pilsētas Kultūras namā (8. oktobrī), koncertzālē «Valmiera» (15. oktobrī), Liepājas Olimpiskajā centrā (21. oktobrī), Saldus Mūzikas un mākslas skolā (22. oktobrī) un VEF Kultūras pilī Rīgā (1. novembrī).

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais