Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. maijam

© Publicitātes foto

8.lapa

Bilžu grāmata Ukrainas atbalstam

Publicitātes foto

Izdevniecība «Liels un mazs» latviešu valodā izdos ukraiņu autoru Romanas Romanišinas un Andrija Lesiva bilžu grāmatu bērniem «Karš, kurš pārvērta Rondo», kuru no ukraiņu valodas tulkojis Māris Salējs.

Visi ieņēmumi no grāmatas pārdošanas tiks ziedoti Ukrainas atbalstam ar fonda «ziedot.lv» starpniecību (reizi mēnesī apkopojot datus par pārdošanas ieņēmumiem).

Ukraiņu mākslinieki šo bilžu grāmatu radīja neilgi pēc tam, kad 2014. gadā Krievija okupēja Krimas pussalu un sākās karš Austrumukrainā. 2015. gadā tā saņēma Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvu (B«ologna Ragazzi Award») kategorijā «Jaunie apvāršņi» («New Horizons»), ko žūrija piešķir īpaši novatoriskai bērnu grāmatai.

Skaistajā dziedošo puķu pilsētā Rondo valda gaisma un krāsas. Karš atnes iznīcību un tumsu. Trīs draugi - mazais spīdeklītis Danko, balonu sunītis Fabians un papīra putns Zvaigzne - šajās briesmās šķiet trausli un bezspēcīgi, tomēr nepadodas. Viņi atklāj efektīvu aizsardzību pret kara tumsu - gaismas spēku. Ar visu Rondo iedzīvotāju palīdzību Danko, Zvaigzne un Fabians uzbūvē milzīgu gaismas mašīnu, kas izkliedē tumsu un aptur karu.

Grāmata «Karš, kurš pārvērta Rondo» mākslas tēlos atspoguļo gan kara absolūto ļaunumu, gan humānas vērtības un ir veltījums mieram.

«Mēs atbalstīsim Ukrainas valsti, cilvēkus un mūsu kolēģus - rakstniekus, māksliniekus un izdevējus - līdz uzvarai. Šo esmu no saviem ukraiņu draugiem iemācījusies - nevis «kad beigsies karš», bet «līdz uzvarai!»,» saka «Liels un mazs» direktore Alīse Nīgale, piebilstot, ka vispirms grāmatu būs iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā mājaslapā «lielsmazs.lv», bet no 23. maija - visos lielākajos grāmatu veikalos Latvijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais