Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 14. līdz 20. maijam

© Publicitātes foto

9.lapa

Muzikāls uzvedums bērniem

Publicitātes foto

Sestdien, 14. maijā, Ādažu Kultūras centrā, 21. un 22.maijā Spīķeru koncertzālē būs skatāms jauns muzikāls uzvedums bērniem «Rūķu Riču Raču».

VSIA «Latvijas Koncerti» organizētā uzveduma «Rūķu Riču Raču» galvenie varoņi ir kāda rūķu ģimene - rūķu tētis, mamma, rūķu māsiņa un divi brālīši. Tur, tālu, tālu, aiz trejdeviņiem mežiem, lielā kalna pakājē, viņu dzīve, tāpat kā citiem rūķiem senatnē, rit vienkārši, bet jauki un laimīgi. Katram ikdienā savs darbiņš jāpadara, cītīgi jāpamācās rūķu vēstures stundā un tikai pēc tam vakarus var īsināt ar rūķu ģimenes iemīļoto «Riču Raču» spēli. Bet tad pēkšņi rūķu dzīve mainās līdz nepazīšanai.

Rūķiem vajadzēs daudz izturības, spēka un gudrības, lai atgūtu to, kas nakts melnumā nozagts. Bet rūķi joprojām tic, ka vēl uzspēlēs «Riču Raču».

Rūķu lomas uzvedumā atveidos Latvijā populāri mākslinieki: dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels, dziesminiece Anta Eņģele (attēlā), džeza un laikmetīgās mūzikas dziedātāja Beāte Zviedre, kā arī pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis. Uzveduma mākslinieciskā vadītāja ir Karina Bērziņa, videomāksliniece - Dita Maļinovska, kostīmus un rekvizītus nodrošinās Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma pasniedzēji un audzēkņi. Muzikālajā uzvedumā būs dzirdamas Arvīda Žilinska, Elgas Īgenbergas, Jāņa Lūsēna un citu latviešu komponistu dziesmas.

Muzikālais uzvedums piemērots bērniem no 3 gadu vecuma un jaunāko klašu skolēniem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais