Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. martam

© Publicitātes foto

5.lapa

Breika un laikmetīgās dejas izrāde

Publicitātes foto

Otrdien, 22. martā, pulkst. 19.00 VEF Kultūras pilī tiks izrādīta breika un laikmetīgās dejas izrāde «Mēs». Stāsts, kas ikvienu rosina paraudzīties uz sevi no malas.

«Mēs» ir dejas izrāde vienā cēlienā, ko izdejo Tukuma profesionālās ievirzes deju skolas «Demo» audzēkņi. Uzvedums apvieno laikmetīgo, mūsdienu un klasisko deju, kur plastika un grācija organiski savijas ar breika un mūsdienu dejas savdabīgajiem ritmiem. Izrādi papildina dzīvā mūzika, kur savu interpretāciju «Mēs» vēstījumam piedāvā komponiste un pianiste Marika Šaripo, sitaminstrumentālists Pauls Ķierpe, čellists Pēteris Ozoliņš, kā arī solistes Sanita un Sanija Rozes jeb «Dvīnes».

Virkne izrādes horeogrāfiju veidotas Covid-19 ierobežojumu laikā ārtelpās, savukārt pats izrādes tapšanas process bijis nestandarta, kas manāms arī uzveduma scenogrāfiskajā un horeogrāfiskajā risinājumā.

«Sarežģītais koncertuzvedums ar pavadošo grupu, dejotāju lielo iedvesmu un aktiermeistarību, meiteņu perfektu kustību vienādo izpildījumu un puišu «break dance» akrobātiskajām kustībām ar kāju sametieniem, salto kūleņiem, piruetēm uz galvas un pleciem, balansu uz vienas rokas un sarežģītiem kritieniem, [..] skatītājos izraisīja skaļas sajūsmas ovācijas. Stundu garais uzvedums mani pārsteidza visa ansambļa disciplinētā simtprocentīgā atdevē. Reti gadās, kad viss saplūst vienā kodolā un rada brīnumu,» tā par šo dejas izrādi saka Latvijas profesionālā baleta asociācijas domes pārstāvis Dailonis Rudēvics.

Izrādes režisore - Liene Bēniņa, horeogrāfi - Madara Aulaciema, Inita Upmale, Renaldas Stasiūnaitis, Anete Klapkalne, Zigmārs Lācis un Liene Bēniņa.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!