Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. martam

© Publicitātes foto

3.lapa

«Dzelzs vilka» līdera solo

Publicitātes foto

Pazīstamais mūziķis, grupas «Dzelzs vilks» līderis Juris Kaukulis paralēli darbībai grupā pievērsies arī solo daiļradei - viņš ierakstījis jaunu dziesmu «Biļete uz vakardienu» un aicina uz koncertiem «Rokkoncerts solo» Latvijas pilsētās.

«Pēdējā laikā - dienās, nedēļās, mēnešos, arī pandēmijas izolācijā, agrāk sacerētas dziesmas manā garāžas studijā transformējušās un apaugušas ar man pašam negaidītām detaļām. Ir uzplaiksnījuši arī jauni stāsti, sacerēti laikā, kad koncerti un satikšanās ar citiem mūziķiem nevarēja notikt - laikā, kas starp klusumiem uz skatuves kļuva par auglīgu brīdi jauniem atklājumiem mūzikā. Arvien biežāk ar prieku atsaucos aicinājumiem to visu parādīt solo performances formā, iespējami tuvāk klausītājiem, sarunās ar jums,» saka Juris Kaukulis.

Jura Kaukuļa solo koncertā ar pilnu jaudu skanēs dziesmas un melodijas dažādām ģitārām, elektronikai un vienai balsij, tostarp mūziķa radītas, labi pazīstamas un mazāk zināmas kompozīcijas no dažādiem «Dzelzs vilka» daiļrades posmiem, dziesmas no teātra izrādēm to pirmatnējā skanējumā, pietuvinātā tam, kādas tās pirmoreiz dzimst vienatnē, kad pie rokas ir tikai ģitāra un balss, kā arī jaunas dziesmas.

Tuvākie koncerti: sestdien, 19. martā Skrīveru Kultūras centrā, 8. aprīlī Kuldīgā, «Bangert’s», 21. aprīlī - «Hanzas peronā».

Jaunā dziesma «Biļete uz vakardienu»:

Tās autors ir Juris Kaukulis, video - Reinis Janulis «Colortime», skaņas ieraksts - Mārcis Kalniņš.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais