Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 19. līdz 25. martam

© Publicitātes foto

2.lapa

Jauns albums visuresošas iznīcības laikmetā

Publicitātes foto

Skaņu ierakstu kompānija «Skani» laidusi klajā pianista Vestarda Šimkus (attēlā) pirmo oriģinālmūzikas albumu.

«Esmu to ierakstījis pagājušajā gadā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu. Tajā iekļauti mani skaņdarbi klavierēm un orķestrim - «Likteņa vārti» un 1. klavierkoncerts «Veltīts neērtajam cilvēkam», kuru centrā ir pārdomas par dabas un dzīvības vērtību. Līdztekus tiem - mans solo klavierdarbu cikls «Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm», kas ir sava veida «ieniršana» ikvienam pazīstamajā sapņošanas pasaulē, vienlaikus atgādinot, ka tā ir mūsu dabas vērojumu un dzīves pieredzējumu atspulgs,» saka izcilais pianists.

«Starp citu, «Sapņu ainu» noslēdzošās etīdes nosaukums ir «Lodes». Un tā nu ir sanācis, ka šim albumam ir lemts ieraudzīt dienasgaismu kara un visuresošas iznīcības laikā. Krievijas asiņainā agresija Ukrainā līdzās rietumvalstu divkosīgajai, pārāk bezzobainajai reakcijai un pēdējā laika aizdomīgi ideoloģizētajām afērām raisa pārdomas par to, cik maz globālajām lielvarām interesē tautu, nacionālo valstu likteņi, tiesiskums un cilvēku brīvība. Citiem vārdiem sakot, mūsu vecvecāki jau ir pieredzējuši, ko nozīmē būt starp diviem dzirnakmeņiem, ko nozīmē neērtas tēmas, neērtas tautas. Un neērti cilvēki. Šajā albumā iekļautā mūzika ir stāsts par neērto cilvēku likteņiem un sapņiem,» atklāj Vestards Šimkus.

Albums klausāms visās populārajās straumēšanas vietnēs.

Skaņdarbs «Likteņa vārti» («Gates of Destiny»):

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais