Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. janvārim

© Publicitātes foto

8.lapa

Kas ir un kas nav māksla

Publicitātes foto

No svētdienas, 16. janvāra, Kuldīgas Mākslas namā būs skatāma laikmetīgās mākslas izstāde «Pilot LMA x Art Vilnius’21».

Pērnā gada rudenī Austrumeiropas lielākajā mākslas notikumā - starptautiskajā mākslas gadatirgū «Art Fair ArtVilnius» Lietuvā šī ekspozīcija saņēma skatītāju simpātiju balvu.

Izstādi veido Latvijas Mākslas akadēmiju pārstāvoši mākslinieki - studente Dzelde Mierkalne, nesenie akadēmijas absolventi Amanda Krūmiņa, Miķelis Mūrnieks un Rūdolfs Štamers, kā arī pasniedzējs Kristians Brekte.

Izstādi veidojusi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) galerijas «Pilot» komanda un Kuldīgā tā skatāma, pateicoties Kuldīgas Mākslinieku rezidences un LMA sadarbībai.

«Šo spēcīgo mākslinieku darbu izlase - dažādās tehnikās veidotas instalācijas, objekti un skulptūras - ir labs un koncentrēts ieskats šobrīd aktuālajās tendencēs LMA un Latvijas laikmetīgās mākslas daudzveidībā,» stāsta «Pilot» galerijas vadītāja Sabīne Vernere.

Ekspozīcijas darbi ir gan provokatīvi un asprātīgi, ļaujot no jauna diskutēt par to, kas ir un kas nav māksla, gan idejiski daudznozīmīgi, gan sirsnīgi, gan vizuāli un estētiski aizraujoši.

Izstāde Kuldīgas mākslas namā (1905. gada iela 6, Kuldīga) ikvienu interesentu gaidīs līdz 20. februārim.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais