Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. janvārim

© Publicitātes foto

9.lapa

Bagele un Bramanis pavasarīgu krāsu melodijās

Publicitātes foto

Svētdien, 13. februārī, pulksten 16 Fonds «Mūzikas darbnīca» sadarbībā ar Smiltenes novada Kultūras centru klausītājus aicina uz Latvijas Nacionālās operas vadošo solistu - Ilonas Bageles (mecosprāns) un Raimonda Bramaņa (tenors, attēlā) - viegli pavasarīgās krāsu melodijās dziedātu koncertu.

Koncertam Smiltenē skanīgs nosaukums - «Con Amore» («Ar mīlestību» - tulkojumā no itāļu valodas), un tas atspoguļo abu dziedātāju lielo mīlestību pret mūziku, pret to darbu, kuru viņi pašaizliedzīgi un ar panākumiem veic savās lomās operu izrādēs uz mūsu Baltā nama skatuves un dziedot publikai daudzos Latvijas reģionos un ārzemēs.

Šoreiz dziedātāji iecerējuši priecēt Smiltenes klausītājus ar daudzveidīgu repertuāru, jo koncertā skanēs gan populāru operu melodijas, kā šķelmīgā hercoga ārija no Verdi operas «Rigoletto» un Karmenas habanēra no Žorža Bizē operas «Karmena», gan ievīsies pa kādai sentimentālākai stīgai no Franča Lehāra operešu melodijām.

Koncerta programmu papildinās daudziem zināmās un tīkamās neopolitāniešu mīlas dziesmas itāļu valodā, piemēram, «Volare» vai «Santa Lucia Luntana».

Koncertā Ilona Bagele izpildīs arī Raimonda Paula melodijas, jo māksliniece daudzkārtīgi uzstājusies kopā ar mūsu Maestro un tādas Raimonda Paula dziesmas kā, piemēram, «Kerijas dziesma» vai «Es nevēlos dejot tango» ir operdziedātājas repertuāra neatņemama daļa.

Koncerta muzikālo skanējumu bagātinās arī obojas tembrs, piedāvājot klausītāju uzmanībai vairākus instrumentālus skaņdarbus jaunā obojista Marisa Bernāta izpildījumā. Pie klavierēm - koncertmeistare Inga Rācene.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais