Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. janvārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Nastavševa emocionālās skices

Publicitātes foto

Šī gada pirmajā laikmetīgās autormūzikas cikla «Ma» koncertā, kas notiks sestdien, 15. janvārī, koncertzālē «Latvija» viesosies režisors, dziesmu autors un izpildītājs Vladislavs Nastavševs.

«Bieži dziesmas kļūst par sava veida emocionālām skicēm manām turpmākajām izrādēm. Tādas kā akvareļu skices,» atklāj Vladislavs Nastavševs, kurš Latvijas publikai pazīstams ne vien kā spilgts, bezkompromisa režisors, bet arī kā komponists, kurš savas dziesmas izpilda pats.

Ventspils koncertā skanēs dziesmas ar Mihaila Kuzmina un Semjona Haņina dzeju, mūzika no režisora veidotajiem iestudējumiem un citi autordarbi.

Vladislava Nastavševa izrādēm, kas nereti mēdz būt izteikti provokatīvas, raksturīga estētiski izsmalcināta, bet nežēlīga poētika, kas aktieriem liek balansēt uz emocionālas un fizioloģiskas savas varēšanas robežas.

Karjeras laikā Vladislavs Nastavševs vairākkārt nominēts un saņēmis «Spēlmaņu nakts» balvas. 2012. gadā ieguvis Prāgas kvadriennāles zelta medaļu kategorijā «Par izrādes scenogrāfiju» izrādei «Jūlijas jaunkundze», bet 2017. gadā izrāde «Kuzmins. Forele caursit ledu» tika nominēta Krievijas teātra balvai «Zelta maska» kategorijā «Gada lielās formas izrāde».

Arī trauslajos pandēmijas apstākļos Vladislavs Nastavševs turpina darboties, iestudējot izrādes gan Latvijā, gan Krievijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais