Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 15. līdz 21. janvārim

© Publicitātes foto

6.lapa

Aizkustinošs dialogs starp diviem ķermeņiem

Publicitātes foto

Svētdien, 16. janvārī, dejas kompānija «Nuepiko» un Kauņas pilsētas kamerteātris aicina uz darba «Pietiekams attālums» starptautisko pirmizrādi, ar ko mākslinieki noslēdz nedēļu ilgu rezidenci Ģertrūdes ielas teātrī.

Saikne un plaisa, pieķeršanās un atbrīvošanās, tuvošanās un pieaugoša attālināšanās ir dihotomijas, kas pavada visu cilvēka dzīvi. Plūsmā, skrējienā, īslaicīgā saskarsmē, tukšās sarunās, atmiņās, bēdās, okeāna šķērsošanā, ilgās un samierinoties - attālums starp sevi un otru nemitīgi mainās, no jauna veidojot cilvēku saites un nogurdinoši radot cerības. «Pietiekams attālums» ir aizkustinošs dialogs starp diviem ķermeņiem un personībām par to, kas mūsu pasaulei liek nemitīgi griezties: tiešums un disociācija, atkarība un atbrīvošanās, visaptveroša dualitāte, kur komunikācija nav iespējama bez distances, bet komunikācijā dzimst attālums. Izrāde skatītājus ieaicina pašrefleksijas telpā, nepiedāvājot gatavas atbildes, bet aktualizējot jautājumu, kā saglabāt attālumu, kas palīdz radīt, nevis grauj mūsu savstarpējās attiecības intensīvajā sociālā trokšņa laikā.

Izrāde tapusi jauno producentu izglītības programmas ietvaros, ko īsteno Kauņas pilsētas kamerteātris un jauniešu teātra festivāla «Exit point» 2020. gada uzvarētājs. Horeogrāfi, dejotāji: Arūnas Mozūraitis, Adrian Carlo Bibiano, komponists: Andrius Stakelė, gaismas: Monika Šerstabojevaitė. Pirmizrāde Kauņā, Kauņas pilsētas kamerteātrī: 20. janvārī.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!