Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. decembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

LNSO un Egils Siliņš Cēsīs un Rēzeknē

Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kopā ar pasaulslaveno basbaritonu Egilu Siliņu (attēlā) aicina uz koncertu piektdien, 10. decembrī, pulksten 19 koncertzālē «Cēsis» un sestdien, 11. decembrī, pulksten 18 Latgales vēstniecībā GORS Rēzeknē.

Uz skatuves kāps arī soprāns Liene Kinča, tenors Mihails Čuļpajevs, bass Edgars Ošleja un Valsts akadēmiskais koris «Latvija».

Koncertā būs iespēja dzirdēt Latvijā reti skanošo Sergeja Rahmaņinova operu «Aļeko», kā arī Franča Šūberta un Gustava Mālera dziesmas. Pie diriģenta pults stāsies Andris Poga. Koncerts notiek zīmīga notikuma - Egila Siliņa apaļās jubilejas - priekšvakarā.

«Jau vairāku gadu garumā, regulāri sadarbojoties ar Egilu Siliņu dažādu stilu un komponistu mūzikā, vienmēr esmu ļoti augstu vērtējis viņa profesionalitāti un pieredzi, kas gūta, uzstājoties pasaules vadošajos opernamos. Vai tas būtu Vāgners, Šostakovičs vai Verdi - izteiksme, stabilitāte un vokālās krāsas pārliecina. Atskaņot Rahmaņinova viencēlienu «Aļeko» ar Egilu Siliņu titullomā ir sena radoša iecere, kurai nu lemts piepildīties, turklāt divu brīnišķīgu koncertzāļu akustikā. Gaidu ar nepacietību,» saka diriģents Andris Poga.

Uzmanību!

Koncertus var apmeklēt vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas; pasākuma norises vietā būs jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais