Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. decembrim

© Publicitātes foto

10.lapa

Romantiski pikanta komēdija

Publicitātes foto

Savu ceļu pie skatītājiem visos kinoteātros Latvijā uzsākusi režisora Andreja Ēķa romantiski pikantā komēdija Tabu», kas ir stāsts, par ko mēs ikdienā nerunājam savstarpējās attiecībās, kad rutīna ņēmusi virsroku.

Andreja Ēķa romantiskā komēdija «Tabu» stāsta, kā pieci mīloši pāri meklē jaunas emocijas, lai padarītu savu kopā būšanu vēl saskanīgāku, laimīgāku un kaislīgāku. Viņiem viss ir kārtībā - gan mīlestība, gan uzticība, gan cieņa, un ir kāda vēlme par ko skaļi nemēdz runāt.

«Tas ir par attiecībām. Latvijā šķirās, apmēram, 53% pāru no tiem, kas ir aprecējušies. Eiropas Savienībā tas skaitlis ir pat vēl lielāks. Jautājums, kāpēc? Es domāju, ka viena no problēmām ir tā, ka pāri savā starpā nesarunājas par savām vēlmēm, sapņiem, fantāzijām. Kā var nodzīvot ilgi un laimīgi, ja pāri savā starpā nerunā. Pēc austrāliešu scenārija autora Josh Lawson motīviem pa atslēgas caurumu esam ielūkojušies citu cilvēku dzīvēs, lai saprastu, kā viņiem patiesībā iet un kā viņi dzīvo. Cilvēkam patīk vērot, kā citi cilvēki dzīvo, kā arī, protams, mācīties no tā. Par to arī filma,» atklāj režisors Andrejs Ēķis.

«Prieks redzēt, kā stāsti meistarīgi savīti un notur uzmanību. Patīkami skatīties komēdiju, kurā ir vairāk par desmit jokiem, kas vēl piedevām ir smieklīgi. Filmas sākumā gan apņēmos, ka nesmiešos, un tad es salūzu, un filma mani ievilka. Varu teikt, ka, noskatoties filmu, kārtīga smieklu deva garantēta,» saka Mārtiņa lomas atveidotājs aktieris Jurijs Djakonovs.

«Filmēšanās bija tāda atkailināšanās, kas man prasīja uzdrošināšanos, taču filma ir ļoti viegla un mani patīkami pārsteidza. Filmā tiek parādīts, kas darās katra pāra privātajā dzīvē, var teikt, kas notiek aiz privātmājas žoga, kur var uzzināt tās tabu lietiņas. Es jau teiktu, ka vārds tabu, ja mēs neskatāmies vārda nozīmi klasiskā izpratnē, šīs filmas kontekstā būtu pielīdzināms ar vienlīdzības zīmi vārdam orgasms. Līdz ar to mēs filmā varam redzēt, ko katrs pāris dara, lai iegūtu šo orgasmu, un kādas tam visam ir sekas. Protams, filma ir arī stāsts par sarunāšanos un sadzirdēšanu, kuru izteiksmīgi iznes brīnišķīgs tēls, ko filmā tēlo Ģirts Krūmiņš, kurš nāk un pasaka, ka viņš ir tas un tas, bet neviens no šiem cilvēkiem, ar kuriem viņš runā, nesadzird viņa vēstījumu. Manuprāt, filma ir par to, cik svarīgi ir ne tikai runāt, bet arī sadzirdēt runāto,» domā aktrise Zane Aļļēna, kurai filmēšanās «Tabu» bija debija kino pasaulē.

«Man prieks, ka Andrejs savā jaunākajā filmā skaļi runā par seksu, jo mūsdienu sabiedrībai tas ir ļoti nepieciešams. Filma nav stāsts tikai par seksu, tas ir stāsts par dziļām attiecībām dažādos līmeņos starp diviem cilvēkiem,» saka Māra Sleja, Kristīnes lomas atveidotāja.

Filmā piedalās: Zane Daudziņa un Kaspars Gods, Mirdza Martinsone un Pēteris Gaudiņš, Klinta Reinhold un Jurijs Djakonovs, Zane Aļļēna un Uldis Anže, Māra Sleja un Romāns Bargais, Daiga Gaismiņa un Ģirts Krūmiņš.

«Tabu» sižetu papildina Riharda Zaļupes mūzika.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais