Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. decembrim

© Publicitātes foto

5.lapa

Raudzīties zvaigznēs, lūgt un lūgties

Publicitātes foto

Piektdien, 10. decembrī, pulksten 19 Siguldas novada kultūras centrā «Siguldas devons» gaidāms dziedātājas Marijas Naumovas koncerts «Gavilējiet zvaigznes», kas ļaus sajust svētku brīnumaino noskaņu.

«Šonakt klusi, klusi/ Debess atver vārtus/ Un pa Lielo Piena Ceļu atnāk/ Kāda spoža zvaigzne, spožākā no visām,/ Lai pār Zemi atkal būtu Gaisma!» Šie ir vārdi no Ziemassvētku koncerta tituldziesmas «Gavilējiet zvaigznes», ko radījis Niks Matvejevs.

Dziesma precīzi un brīnumaini iezīmē mums visiem tik neaizmirstamo, pārmaiņu laiku, kas liek mums aizdomāties un vairāk kā citkārt raudzīties zvaigznēs, lūgt un lūgties, meklēt, cerēt un mīlēt.

Koncertā skanēs Raimonda Paula, Nika Matvejeva zināmas un pavisam nedzirdētas kompozīcijas, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhilēviča, Ingus Feldmaņa dziesmas, dziesmas no Marijas Naumovas jaunākā albuma «Uz ilūziju tilta», kā arī jaunas orģinālkompozīcijas.

Koncertā muzicēs: Rolands Beļēvičs (taustiņi), Norberts Skraucis (bass), Ingus Feldmanis (ģitāra), Andris Buiķis (bungas), Līga Robežniece (balss), Jegors Kovaikovs (ģitāra).

Uzmanību!

Ieeja koncertā apmeklētājiem, kas ir veikuši pilnu vakcinācijas kursu, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu. Koncerta laikā jānēsā FFP2 maskas. Uz pasākumu obligāti jāņem līdzi arī personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), lai varētu apliecināt sertifikāta atbilstību.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!