Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 4. līdz 10. decembrim

© Publicitātes foto

4.lapa

Imanta Ziedoņa mīlestības laiks

Publicitātes foto

Fonds «Viegli» izdevis Imanta Ziedoņa citātu izlases «Minimismi» otro grāmatu, kas šoreiz veltīta mīlestības tēmai. «Minimismi II» ir apkopojums ar Imanta Ziedoņa daiļrades nozīmīgiem un spilgtiem citātiem, kurus sakārtojis rakstnieks Osvalds Zebris.

Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» komanda nolēma vēlreiz pārlasīt Meistara radīto daiļradi ar mērķi - atrast rindas, kurās ir «mīlestības laiks». Šajā izdevumā ikviens varēs atrast savu «minimismu» - īsu teikumu, kurš pauž lielu domu un ar kuru dot kādam cilvēkam sajūtu - esam kopā!

«Šis ir mīlestības minimismu krājums, kurā ir romantiskas mīlestības šūnas, ir tuvākā mīlestības un draudzības šūnas, ir arī tādas, kurās atspīd no mīlestības mūžīguma, pārpasaulības. Ir tikai jāgrib pasmelties,» grāmatu raksturo rakstnieks Osvalds Zebris.

Minimismi ir viens no Imanta Ziedoņa turpināšanās veidiem - nevis tikai pieminēšanā, pārpublicējumos un tulkojumos, bet arī jaunās formās, kas atvasināmas no Ziedoņa daudzveidīgā, bagātīgā literārā mantojuma. Mazā, kabatas izmēra grāmatiņa tērpta zilos vākos ar liepziediem, kuri simbolizē rūpes, siltumu un cerību. Grāmatas lapaspuses papildina jaunās mākslinieces Evelīnas Aurēlijas Ozolas ilustrācijas, kas radītas, lasot Ziedoņa tekstus un atvasinot no Meistara rindām konkrēto mākslas darbu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!