Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. augusta līdz 3. septembrim

© Publicitātes foto

9.lapa

«Pseidozinātniskā konference» Latvijas Zinātņu akadēmijā

Publicitātes foto

Ceturtdien, 2. septembrī, no pulksten 17 līdz 20 Latvijas Zinātņu akadēmijas 2. stāva izstāžu zālē (Akadēmijas ielā 1, Rīga) tiks atklāta «Pseidozinātniskā konference», kurā tiks piedāvāti 10 pseidozinātnēm veltīti mākslas darbi.

«Konference» sadalīta piecos mākslinieku pāros, kuri viens otra mākslas darbos meklē norādes uz kādu pseido-teoriju.

Konferencē ar saviem «referātiem» pseidozinātnē uzstāsies māksliniece Baiba Baiba tandēmā ar Annu Malicku, Katrīna Neiburga un Estere Grāvere, Krišs Salmanis kopā ar Golf Clayderman, Ivars Grāvlejs un Jānis Šneiders, savukārt Miķeļa Fišera pseidozinātnisko teoriju interpretēs māksliniece Kerija Arne.

Konferencē, kas sadalīta piecos tēmu blokos, piedalās pieci atzīti un pieci par viņiem jaunāki mākslinieki, lai veicinātu dažādu paaudžu mākslinieku savstarpējo sadarbību un pieredžu apmaiņu. Šajos pāros vecākais mākslinieks piedāvās jaunākam interpretēt kādu savu jau esošu mākslas darbu, tajā atrodot un aiz matiem pievelkot kādu jaunu pseidozinātnisku teoriju, teorijas konferencē tiks izklāstītas caur izstādē apskatāmajiem darbiem.

Konferencē apskatītās tēmas netiek izpaustas iepriekš, saglabājot konspiratīvo gaisotni, ko iemieso biedējošais pseidozinātnes šarms.

Mākslas notikuma kuratore Luīze Rukšāne brīdina: «Ja pie Zinātņu akadēmijas ieejas jums saka, ka tādas izstāžu zāles otrajā stāvā nemaz nav - neticiet! Šādās situācijās atrodiet sevī pitonu, pamodiniet viņu un tad šļūciet.»

Izstādes arhitekts ir Pauls Rietums, par grafisko noformējumu parūpējusies Linda Viļumsone, savukārt tehniskos risinājumus izstādē atrisinās Horens Stalbe.

Izstāde būs pieejama skatītājiem līdz 2. oktobrim katru darba dienu no pulksten 9 līdz 17.

Uzmanību!

Izstādes atklāšanu apmeklēt ļauts vien ar derīgiem vakcinācijas sertifikātiem, taču izstādi pēc atklāšanas iespējams apmeklēt jebkuram interesentam, lietojot sejas masku izstādes telpā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais