Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 28. augusta līdz 3. septembrim

© Publicitātes foto

10.lapa

Karostas ūdenstorņa rezidence

Publicitātes foto

Vēl tikai šo sestdien un svētdien, 28. un 29. augustā, no pulksten 12 līdz 16 Karostas ūdenstornis gaida apmeklētājus, kas gida pavadībā aicināti ieskatīties Karostas ūdenstorņa atvērtajās mākslinieku darbnīcās un uz vietas sastapt arī pašus māksliniekus. Tā ir pēdējā iespēja šo piedzīvojumu izbaudīt vēl šajā sezonā.

Karostas festivāla ietvaros jau otro vasaru pēc kārtas notiek atvērtās mākslinieku darbnīcas, kur jebkurš interesents var apskatīt atzītu mākslinieku izstādes un novērot mākslinieku radošo procesu. Šosezon tie ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un prorektors - gleznotājs Andris Vītoliņš un divi spoži glezniecības meistari, arī Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzēji - Elīna Zunde un Atis Jākobsons. Kopā ar viņiem pie sava jaunākā darba strādā arī tēlnieks Egons Peršēvics.

«Aicinām izmantot iespēju vēl pēdējo reizi šovasar ieskatīties mūsu mākslinieku rezidencē - baudīt gan mākslinieku radošo procesu, gan arī pašu ūdenstorni. Tie kas pie mums jau būs bijuši, varēs novērot, kādi darbi šīs vasaras laikā ir tapuši,» saka rezidences kurators Egons Peršēvics.

«No šī projekta iegūstam mēs visi, jo tik pieprasītus māksliniekus redzēt darbībā un reizē baudīt viņu darbu izstādi ir unikāla iespēja, ko iesaku izmantot ikvienam - pat tiem, kam līdz šim ar mākslas pieredzi nav veicies,» aicina Egons Peršēvics.

Kā jau ziņots iepriekš, Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence ir apmeklētājiem atvērta mākslinieku darbnīca ar pavadošo izstādi, kur skatītāji var vērot mākslinieku radošo procesu un iepazīties ar to daiļradi.

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais