Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. jūlijam

© Publicitātes foto

7.lapa

Iedvesmas stāsts par Raimonda Paula jaunību

Publicitātes foto

Svētdien, 25. jūlijā, pulksten 17 Ikšķilē, 31. jūlijā pulksten 17 Cēsīs, 27. augustā pulksten 19 Rojā un 29. augustā pulksten 17 Madonā būs skatāms brīvdabas koncertuzvedums «Leģendas dzimšana», kas uzburs skatītājiem laiku no Raimonda Paula pirmās radītās melodijas līdz lielajiem panākumiem, sākoties «Mikrofona aptaujai».

«Raimonds Pauls visos laikos ir bijis sava ceļa gājējs ar stingru mugurkaulu. Viņa spēja visu iedvesmot, pulcināt ap sevi māksliniekus un skatītājus ir apbrīnojama, un pat šajā laikā viņš rāda mums visiem piemēru. Arī par to būs šis stāsts,» saka Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, Raimonda Paula lomas atveidotājs.

Izrādē būs iespēja atpazīt pirmos Raimonda Paula dziesmu izpildītājus Valentīnu Butāni, Margaritu Vilcāni, Edgaru Zveju, Ojāru Grīnbergu, kā arī pasaules dziedātājus Ellu Ficdžeraldu un Frenku Sinatru. Tās būs sen nedzirdētas, bet mīļas melodijas un pasaules hīti. Un, protams, iespēja satikties ar pašu Maestro viņa jaunībā - talantīgo aktieru izpildījumā skatītājus priecēs arī Raimondam Paulam raksturīgais humors, ironija un pasaules redzējums, bet Maestro savdabīgo piesitienu atdarinās pianists Anatolijs Livča.

Izrādē piedalās: Dailes teātra aktieris Gints Andžāns vai Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens, dziedātāji Juris Jope, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Līga Kupča, Emīls Kivlenieks, Kristaps Kiršteins, Artūrs Biķernieks un mūziķi Anatolijs Livča (klavieres), Indriķis Veitners (klarnete, saksofons), Viktors

Veļičko (kontrabass) un Mareks Logins (sitamie instrumenti).

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais