Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 24. līdz 30. jūlijam

© Publicitātes foto

8.lapa

Kristapa Zariņa «Laiks, telpa, apziņa» Kuldīgā

Publicitātes foto

Divās Kuldīgas izstāžu telpās - Kuldīgas Mākslas namā un Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā - būs apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas rektora, gleznotāja Kristapa Zariņa izstāde «Laiks, telpa, apziņa».

Vērtējot pēc pēdējo pāris gadu laikā radīto darbu skaita, Kristapu Zariņu gandrīz var pielīdzināt itāļu baroka mūzikas ražīgākajam komponistam Antonio Vivaldi, kuram bija piešķirti gluži vai neierobežoti resursi radošas iedvesmas mūzu kontos. Līdzīgi minētajam mūziķim, kurš ar savu hiperaktivitāti spēja līdzās skaņdarbu sacerēšanai strādāt par pedagogu, vadīt orķestri un piedevām vēl būt ordinēts priesteris, arī Kristaps Zariņš, neskatoties uz laikietilpīgo rektora administratīvo un pedagoga darbu Latvijas Mākslas akadēmijā, spēj atlikušās diennakts stundas veltīt gleznošanai, kas šoreiz rezultējusies formātā apjomīgā izstādē «Laiks, telpa, apziņa.», kas skatāma Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā (Kuldīgā, Pils ielā 2) un Kuldīgas Mākslas namā (Kuldīgā, 1905. gada ielā 6).

Izstādē eksponētie darbi, kas tapuši plašā tēlotājas mākslas materiāltehniskā arsenālā, sniedzoties no krāsainajiem zīmuļiem līdz glezniecībai tradicionālajai akrila krāsai un eksperimentālām autortehnikām, kā arī variējoties izmēros no turpat vai miniatūrām līdz monumentāla izmēra audekliem, sniedz kopumā pamatīgu ieskatu Kristapa Zariņa radošajā darbībā, filozofiskajās inspirācijās, šī brīža pasaules refleksijās un dzīves uzskatos. Katrs no darbiem ir savā veidā unikāls stāsts, kurā ar krāsu, kompozīciju, simboliem un figurāliem tēliem, skatītājam tiek dota iespēja ieskatīties mākslinieka personīgajā pasaulē, lai veidotu apcerīgu dialogu par mūsu vērtībām, sevi, laiku, telpu un apziņu.

Izstāde Kuldīgas Mākslas namā būs apskatāma līdz 26. septembrim, bet Kuldīgas Mākslinieku rezidences galerijā - līdz 22. augustam.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais