Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. aprīlim

© Publicitātes foto

8.lapa

Latvijas kultūras vēsture apjomīgā grāmatā

Publicitātes foto

Šis pavasaris iezīmēts ar nozīmīgu notikumu 21. gadsimta kultūras dzīvē Latvijā: apgāds «Jumava» klajā laiž unikālu, monumentālu izdevumu - grāmatu «Latvijas kultūras vēsture».

Tas ir visaptverošs vēstījums par kultūrmantojumu un kultūras procesiem Latvijā daudzu gadsimtu garumā, iekļaujot aktuālās norises arī par pēdējām desmitgadēm. Aprīlī tiek izsludināta iepriekšparakstīšanās uz šo unikālo izdevumu, kad grāmatu iespējams pasūtīt par draudzīgāku cenu. Grāmatu plānots izdot maijā.

Vērienīgais projekts septiņu gadu garumā tapis Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Ojāra Spārīša vadībā. 22 autoru kolektīvs pārstāv Latvijas akadēmisko eliti, viņu vidū ir gan akadēmiķi un zinātnisko institūtu vadošie pētnieki, gan augstskolu mācībspēki un profesori. Grāmatā analizēti un sistematizēti nozīmīgi fakti par Latvijas kultūras vēsturi, tagadni un tendencēm. Tas ir saistoši uzrakstīts vēstījums par latviešu literatūru, folkloru, mitoloģiju, valodu, vēsturi, vizuālo mākslu, arhitektūru, modi, kino, teātri, mūziku un citām jomām, katrā no tām izceļot svarīgākos notikumus un izcilas personības.

Šis ir kvalitatīvs, izglītojošs izdevums ar paliekošu vērtību nākamajām paaudzēm. Grāmatā iekļauts bagātīgs vizuālais materiāls: vairāk nekā 1000 fotogrāfiju un attēlu, pārskatāmi veidotas hronoloģiskas notikumu tabulas. Kā vērtīgs izziņu avots tas noderēs skolēniem, studentiem un ikvienam interesentam, papildinot zināšanas par plašu kultūras spektru Latvijā gadsimtu šķērsgriezumā un stiprinot latviskās identitātes gēnu.

Plašāka informācija par iepriekšparakstīšanos uz izdevumu «Latvijas kultūras vēsture» apgāda mājas lapā www.jumava.lv.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais