Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 17. līdz 23. aprīlim

© Publicitātes foto

9.lapa

Pasaules cirka diena Ventspilī

Publicitātes foto

Šogad par Pasaules cirka dienu ir pasludināta sestdiena, 17. aprīlis. Ventspils Kultūras centrs šajā dienā kopā ar ceļojošo cirku «Beztemata» dosies krāšņā un nosacīti trokšņainā sestdienas rīta pastaigā pa pilsētu.

Pulksten 10 pēc svaigākajiem produktiem tas iegriezīsies Vecpilsētas tirgus laukumā, pēc kura būs spēks izstaigāt gan pilsētas centru un Lielo laukumu, gan pēc pulksten 11 Bērnu pilsētiņā pagūt saņemt putnu būrīšu gatavošanas komplektiņus. Pusdienas laikā kopā ar cirka «Beztemata» dalībniekiem būs iespēja izstaigāt arī bērnu parku «Fantāzija» un Pārventas centru.

Cirks ir kultūra miljoniem - šāda devīze raksturo Eiropas Cirku asociācijas (ECA) aktivitātes cirka mākslas popularizēšanā mūsdienu pasaulē. Kopš 2010. gada Pasaules cirka diena tiek atzīmēta aprīļa trešajā sestdienā, un tās galvenā ideja ir, ka cirks dodas pie cilvēkiem - pie tiem, kuri ikdienā cirku neredz, neievēro vai pat nepazīst.

Pasaules cirka dienas izveidotāja ir Monako princese Stefānija, un tās mērķis ir veicināt cirka atpazīstamību kā kopējā kultūras mantojuma daļu.

Ventspils vienmēr bijusi atvērta jaunām aktivitātēm, arī cirkam. Tāpēc Pasaules cirka dienā ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti doties rīta pastaigā, iedzīvināt pavasari un tvert emocijas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais