Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. janvārim

© Publicitātes foto

6.lapa

Valmieras teātra aizvadītās sezonas labākie

Ir noslēdzies ikgadējais skatītāju balsojums, ko jau deviņus gadu rīko Valmieras drāmas teātris (VDT) sadarbībā ar Latvijas vadošo piena pārstrādes uzņēmumu «Food Union» un tā zīmolu «Valmiera».

Ik gadu skatītāji ar savām balsīm nosaka aizvadītās sezonas iemīļotākos māksliniekus un izrādi. Lai gan tradicionālā gada noslēguma balvu pasniegšanas ceremonija izpalika, 2019./2020. gada sezonas simpātiju balvas «Skatītāju balss»

laureāti tika sumināti ar gardām un veselīgām balvām no inovatīvo piena produktu zīmola «Valmiera» un ar vislielāko apbalvojumu - skatītāju atzinību.

Skatītāju simpātiju balvu saņēma aktrises Māra Mennika un Elīna Vāne (attēlā), kuru par savu favorīti teātra apmeklētāji atzina jau trešo gadu pēc kārtas.

Kungu konkurencē skatītāju atzinību guva aktieris Rihards Jakovels un jau otro gadu pēc kārtas - Mārtiņš Meiers.

Šogad gan skatītājiem, gan kolēģiem pirmo reizi bija iespēja balsot kategorijā «Gada debija», un skatītāji par labāko atzina Sandi Rungi.

«Gada izrādes» titulu izpelnījās monoizrāde «Visas labās lietas» Inese Mičules režijā ar Mārtiņu Meieru galvenajā lomā.

Savukārt VDT iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Māra Mennika un Elīna Vāne, bet labāko aktieru balvu saņēma Rihards Jakovels un atkārtoti - Mārtiņš Meiers.

Iekšējā vērtējumā par labākajiem kategorijā «Gada debija» atzīti Diāna Krista Stafecka un Sandis Runge, kuri šajā sezonā uzsāka savas gaitas kā VDT štata aktieri.

Bet gada tehniskā darbinieka balva šogad piešķirta uzvedumu daļas direktora palīgam Ričardam Pūgulim.

«Gada izrādes» titulu saņēma izrāde «Hamlets» Indras Rogas režijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais