Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. janvārim

© Publicitātes foto

7.lapa

Olgas Dreģes iemīļotākās dzejas izlase

Izdevniecība «Aminori» laidusi klajā otro grāmatu sērijā «Dzejas teātris». Grāmatā «Ak, sirds, tev pašai sevi jāsastop!» apkopota 18 latviešu autoru dzeja, kas nozīmīga, tuva un mīļa ir tautā mīlētajai Dailes teātra aktrisei Olgai Dreģei.

Dzejas izlasē teātra un kino skatītāju mīlētā aktrise Olga Dreģe iekļāvusi dzejoļus, kurus runājusi savas 80. dzimšanas dienas koncertos. Dzeju caurvij sarunas ar aktrisi - emocionālas pārdomas par dzīvi un dzeju rada klātbūtnes izjūtu un ļauj lasītājam ieraudzīt katru no dzejoļiem, iespējams, dzeju vispār, pilnīgi no jauna.

«Pēc maniem jubilejas koncertiem cilvēki ir nākuši klāt un jautājuši, vai dzirdēto dzejas apkopojumu varēs kur izlasīt. Esmu priecīga, ka tagad var,» saka Olga Dreģe.

Dzejas pasaule viņai bijusi līdzās kopš agras jaunības un jau saaugusi ar viņas skaisto, jūtīgo dvēseli, kas katru dzejoli ļauj izjust un runāt kā savu.

«Dzeja ir veids, kā uzturēt sevī dzīvu lidojuma sajūtu. Varu brīnīties un apbrīnot dzejnieka spēju uzrunāt pasauli. Cik tas ir svētīgi! Tā enerģija, dzejnieka doma mani satver. Dzejoļi paši atnāk pie manis, uzrunā, nelaiž vaļā un iegulst atmiņā. Es dzirdu, kā tie atbalsojas manā dvēselē. Runāt dzeju - tā ir pašatklāsmes, pašizaugsmes iespēja. Tas ir veids, kā labāk izteikt savu būtību,» sapratusi cienījamā skatuves māksliniece.

*Grāmatu «Ak, sirds, tev pašai sevi jāsastop!» var iegādāties izdevniecības «Aminori» internetveikalā «aminori.lv», kā arī drīzumā būs pieejama iegādei grāmatnīcās visā Latvijā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais