Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 2. līdz 8. janvārim

© Publicitātes foto

5.lapa

Liepājas teātra skatītāju balsojums

Ik gadu teātra sezonas beigās, kas ir jūnijā, Liepājas teātrī norisinājās skatītāju balsojums, lai noskaidrotu iestudējumus, kā arī labākos aktierus pirmā un otrā plāna lomās. Šogad, ņemot vērā teātra ierobežoto darbību, balsojums nenotika, taču sadarbībā ar «TIAMO grupu» tas notiek tagad un turpināsies līdz 10. janvārim.

«Skatītāju balsojums Liepājas teātrī notiek jau kopš 2008. gada. Tā ir skaista un ilggadēja tradīcija, kuru negribējām pazaudēt pandēmijas dēļ. Tas ir svarīgs gan skatītājiem, gan arī aktieriem, jo skatītāju mīlestība ir nepārvērtējama. Parasti tiek balsots par iestudējumiem vienas sezonas ietvaros, taču šobrīd balsojumā iekļautas izrādes, kas tapušas laika posmā no 2019. gada jūnija līdz šim brīdim - principā tie ir visi iestudējumi, kam bija jānotiek teātra 113. sezonā, bet daļai pirmizrādes tika pārceltas uz šīs - 114. sezonas sākumu,» stāsta Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Balsojumā ir iekļauti iestudējumi «Ķiršu dārzs» (režisore Dita Lūriņa), «Purva bridējs ugunī» (režisors Regnārs Vaivars), «Šekspīrs» (režisors Elmārs Seņkovs), «Mēness neredzamā puse» (režisore Monika Klimaite), «Vienaldzības gadsimts» (režisors Dmitrijs Petrenko), «Pilnīgi svešinieki» (režisors Rolands Atkočūns), «Malыš» (režisors Dmitrijs Petrenko), «Dēmōns» (režisors Viesturs Meikšāns) un «Saviļņojums» (režisore Māra Ķimele).

Rezultātu paziņošana notiks 12. janvārī, tie tiks publicēti Liepājas teātra mājas lapā un teātra kontos sociālajos tīklos.

*Balsojums notiek tikai elektroniski, anketa pieejama Liepājas teātra mājas lapā: www.liepajasteatris.lv

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Pasākumi

Teju vai neticama ziņa – jau šoruden pie saviem daudzskaitlīgajiem cienītājiem atgriežas tradīcijām bagātais mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas bija iepauzējis uz četriem gadiem un kura sakarā nekas neliecināja, ka šogad tas varētu atdzimt! Tiesa, nebija ne mazāko šaubu, ka uzņēmīgā “Bilžu” “māte” Tija Auziņa festivālu atjaunos, taču neticējās, ka tas notiks tik spēji un tik drīz – festivāls sāksies jau pēc mēneša!

Svarīgākais