Pārtikas produkti, kas satur D vitamīnu

© unsplash.com

Daudzi cilvēki ikdienā sadzīvo ar D vitamīna deficītu. Tā kā Latvijā saule nespīd tik bieži, kā siltajās zemēs, tad, lai uzņemtu nepieciešamo D vitamīna daudzumu, nepietiks vien ar iziešanu laukā.

Bieži vien nākas dzert uztura bagātinātājus, lai paaugstinātu D vitamīna līmeni organismā. D vitamīna deficīts ietekmē vispārējos veselību un pašsajūtu.

D vitamīnu var uzņemt trīs veidos - ar saules gaismu, ar uztura bagātinātājiem un pārtiku. Ne visi produkti satur D vitamīnu. Tāpēc svarīgi ir zināt, kuros produktos var atrast šo vitamīnu, lai varētu nesatraukties par D vitamīna deficītu organismā!

Kādi ir D vitamīna deficīta cēloņi? Noskaidrojiet, izlasot rakstu šeit.

Bet, kas liecina par to, ka jums organismā trūkst D vitamīns, varat izlasīt šeit.

Produkti, kas satur D vitamīnu:

  • treknas zivis;
  • olu dzeltenumi;
  • liellopu aknas;
  • sojas dzērieni;
  • jogurts;
  • citi piena produkti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Sāls ir viens no senākajiem garšvielu pamatiem, kas atrodams gandrīz katrā virtuvē. Tomēr to iespējams padarīt ne tikai par garšas, bet arī vizuālu akcentu – piešķirot sālim krāsu un aromātu ar dabiskām sastāvdaļām. Šāda “krāsainā sāls” būs gan īpašs papildinājums ēdienam, gan skaists elements virtuvē, kas var kļūt arī par oriģinālu dāvanu burciņā. Ar idejām dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais