Eksperiments

24.dec 2020
Piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Lai gan visvieglākajā variantā tās var jau gatavas nopirkt veikalā, mazliet grūtākā - nopirkt gatavu mīklu un tas izcept, vēl grūtākā - mīklu izveidot pašu rokām, bet noteikti visinteresantākais variants ir pagatavot mājās veselīgas piparkūkas.
20.dec 2020
Daudzi gadu mijas svētku eglīti jau uzslējuši un izrotājuši, daļa vēl tikai to darīs. Es esmu starp tiem, kuri eglīti rotā vien pirms Ziemassvētku vakara, 24. decembrī. Tie tomēr ir svētki - ienest eglīti tieši šajā dienā un appušķot! Taču par rotājumiem der padomāt jau laikus. Tādēļ izmēģinājām kādu metodi, kurā ieguvām unikālus eglīšu rotājumus, kādus veikalā identiskus neatrast.
19.dec 2020
Šobrīd mājās sēdēšanas laiku un garos vakarus var izmantot, lai sagatavotu īpašas dāvanas, kuras neatradīsim nevienā veikalā. Skatoties Ziemassvētku dekorēšanas raidījumu, mani iedvesmoja ideja par egles dekora, ko var pasniegt arī kā ļoti īpašu dāvanu, radīšana.
12.dec 2020
Ziemassvētku laiks ir ne tikai brīnuma gaidīšanas, kopā būšanas laiks, bet arī sevis lutināšanas laiks, gaidot grandiozākos gada svētkus. Tāpēc lai apmierinātu kāro zobu, izmēģinam pagatavot svētku šokolādes ar savu garšu!
photo_camera
5.dec 2020
Šonedēļ Latvijā daudzviet uzsnigusi pirmā noturīgā sniega kārta, kas acīmredzami parādā, ka gada aukstākais periods ir sācies. Šajā laikā vērts padomāt par mazajiem draugiem, kuri gan dzīvo tavā piemājas dārzā, gan lēkā pa palodzēm aiz daudzdzīvokļu nama loga – putniem.
1.dec 2020
Atceros, ka bērnībā nereti Adventes kalendārus saņēmu kā dāvanu zem eglītes un tad aši izlobīju visas konfektes, jo bija jau pienācis 24. decembris. Šogad, jau ļoti apzinīgā vecumā, nolēmu, ka Ziemassvētku sajūtu gribas pēc iespējas ilgāk, tāpēc ķēros pie šķērēm, ietinamā papīra, lentām un sērkociņu kastītēm, lai izmēģinātu spēkus savas ģimenes kalendāra radīšanā.
28.nov 2020
Gada tumšie mēneši ir ideāls laiks, lai pievērstos ne tikai eksperimentiem virtuvē, bet arī lai izpaustos radoši. Turklāt tuvojas svētku laiks. Tāpēc eksperimentējam ar dažādiem dekoriem, lai mājās radītu svētku sajūtu.
26.nov 2020
Viens no ikdienas ierastiem "atkritumiem", ko nevajadzētu uzreiz izmest, ir olu čaumalas. Tām, izrādās, pavisam vienkārši var dot otro dzīvi!
18.nov 2020
Protams, vislabāk dzērvenes ir lietot uzturā, lai gūtu vitamīnus. Piekrītu! Bet nevar noliegt, ka tās daba apveltījusi ar burvīgu toni, kas jo sevišķi iederas mūsu valsts svētkos, tāpēc manī uzjundīja ļoti stipra vēlme tās izmantot kā spilgtu dekoru šajā pelēcīgajā laikā.
14.nov 2020
Variantu, kā mājās pagatvot konfektes - gan veselīgas, gan mazāk veselīgas - ir gana daudz. Izmēģinām vienu no tiem - konfektes no trim sastāvdaļām.
photo_camera
11.nov 2020
Sveču liešana un savas unikālās sveces izgatavošana ir kā Lieldienas rudenī. Tas nāk kā pārsteigums - kāda beigās būs mana svece? Dalāmies un izmēģinam idejas, kā var pagatavot sveces, speciāli nedodoties uz veikalu.
photo_camera
7.nov 2020
Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.
photo_camera
31.okt 2020
Atceramies skolas laikus un pavisam vienkāršā veidā radam sveču lukturus no mājās jau esošām lietām.
24.okt 2020
Briļļu nēsatāji zina, ko nozīmē, ienākot siltā telpā no vēsā āra gaisa, saskarties ar briļļu aizsvīšanu. Internetā aprakstītas vairākas metodes, kā panākt, lai ziemā neaizsvīst brilles.
17.okt 2020
Šis ir brīdis, kad sācies tas īstais rudens košums. Kāpēc gan to neieviest arī savā apģērbā un aksesuāros? Nolēmu izmēģināt, cik vienkārši ir no krāsainajām rudens lapām radīt sev auskarus.
10.okt 2020
Mūsu steidzīgajā dzīves ritmā jo īpaši novērtējam ēdienus, kuru pagatavošana aizņem maksimāli maz laika. Dubulta vērtība ēdienam ir tad, ja tas ne tikai ir ātri pagatavojams, bet arī ļoti gards.
photo_camera
3.okt 2020
Pienācis cidoniju laiks, kas liek domāt - ko no tām pagatavot? Sīrups jau ir ierasts produkts (1:1 cidonijas ar cukuru), tāpat izmēģināts cidoniju džems. Šogad vēlējos atrast jaunu recepti, lai realizētu šos vitamīniem pilnos augļus. Šoreiz sanāca piedeva saldajam!
20.sep 2020
Rudens parasti ir laiks, kad ar kaut ko garšīgu panašķoties gribas arvien biežāk. Īpaši drēgnajos vakaros. Taču ko iesākt, ja negribas zaudēt fizisko formu, bet kāre bojā omu? Jādomā par veselīgākām alternatīvām! Šoreiz nolēmu izmēģināt daudz dzirdēto salikumu - ola +banāns.
13.sep 2020
Apkopojām dažas praktiskas idejas, kuru realizēšanai var piedalīties visa ģimene, kopīgi pavadot brīvo laiku.
29.aug 2020
Tiem kam ir savi dārzi, kuros aug tomāti, šobrīd aktīvi ķērušies klāt ziemas krājumu gatavošanai. Arī mūsmājās šis process ir sācies. Tā kā esam tomēr daļēji "pilsētnieki", tad izmēģinājām ašo tomātu želejā recepti, kas neaizņem pārlieku daudz laika un neliks raizēties par visu sastāvdaļu sadabūšanu.
22.aug 2020
Gandrīz katrs no mums noteikti vismaz reizi dzīvē ir baudījis gardo Napaleona kūku. Daudzi to gatavo arī paši. Taču cik daudzi no mums ir baudījuši Napaleona kūkas veselīgo variantu, turklāt mājās pagatavotu?
8.aug 2020
Dzīvē ar laiku jāapgūst ļoti daudz, arī gurķu marinēšana. Kas ir labāks skolotājs kā vecāki un vecvecāki? Tā ir sava veida tradīcijas nodošana, jo tomēr katra ģimene arī krājumus ziemai gatavo citādāk. Atšķirības var būt vien niansēs, bet tas ir pašu roku darbs!