Atceros, ka bērnībā nereti Adventes kalendārus saņēmu kā dāvanu zem eglītes un tad aši izlobīju visas konfektes, jo bija jau pienācis 24. decembris. Šogad, jau ļoti apzinīgā vecumā, nolēmu, ka Ziemassvētku sajūtu gribas pēc iespējas ilgāk, tāpēc ķēros pie šķērēm, ietinamā papīra, lentām un sērkociņu kastītēm, lai izmēģinātu spēkus savas ģimenes kalendāra radīšanā.
Gada tumšie mēneši ir ideāls laiks, lai pievērstos ne tikai eksperimentiem virtuvē, bet arī lai izpaustos radoši. Turklāt tuvojas svētku laiks. Tāpēc eksperimentējam ar dažādiem dekoriem, lai mājās radītu svētku sajūtu.
Protams, vislabāk dzērvenes ir lietot uzturā, lai gūtu vitamīnus. Piekrītu! Bet nevar noliegt, ka tās daba apveltījusi ar burvīgu toni, kas jo sevišķi iederas mūsu valsts svētkos, tāpēc manī uzjundīja ļoti stipra vēlme tās izmantot kā spilgtu dekoru šajā pelēcīgajā laikā.
Sveču liešana un savas unikālās sveces izgatavošana ir kā Lieldienas rudenī. Tas nāk kā pārsteigums - kāda beigās būs mana svece? Dalāmies un izmēģinam idejas, kā var pagatavot sveces, speciāli nedodoties uz veikalu.
Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.
Briļļu nēsatāji zina, ko nozīmē, ienākot siltā telpā no vēsā āra gaisa, saskarties ar briļļu aizsvīšanu. Internetā aprakstītas vairākas metodes, kā panākt, lai ziemā neaizsvīst brilles.
Šis ir brīdis, kad sācies tas īstais rudens košums. Kāpēc gan to neieviest arī savā apģērbā un aksesuāros? Nolēmu izmēģināt, cik vienkārši ir no krāsainajām rudens lapām radīt sev auskarus.
Mūsu steidzīgajā dzīves ritmā jo īpaši novērtējam ēdienus, kuru pagatavošana aizņem maksimāli maz laika. Dubulta vērtība ēdienam ir tad, ja tas ne tikai ir ātri pagatavojams, bet arī ļoti gards.
Pienācis cidoniju laiks, kas liek domāt - ko no tām pagatavot? Sīrups jau ir ierasts produkts (1:1 cidonijas ar cukuru), tāpat izmēģināts cidoniju džems. Šogad vēlējos atrast jaunu recepti, lai realizētu šos vitamīniem pilnos augļus. Šoreiz sanāca piedeva saldajam!
Rudens parasti ir laiks, kad ar kaut ko garšīgu panašķoties gribas arvien biežāk. Īpaši drēgnajos vakaros. Taču ko iesākt, ja negribas zaudēt fizisko formu, bet kāre bojā omu? Jādomā par veselīgākām alternatīvām! Šoreiz nolēmu izmēģināt daudz dzirdēto salikumu - ola +banāns.
Tiem kam ir savi dārzi, kuros aug tomāti, šobrīd aktīvi ķērušies klāt ziemas krājumu gatavošanai. Arī mūsmājās šis process ir sācies. Tā kā esam tomēr daļēji "pilsētnieki", tad izmēģinājām ašo tomātu želejā recepti, kas neaizņem pārlieku daudz laika un neliks raizēties par visu sastāvdaļu sadabūšanu.
Gandrīz katrs no mums noteikti vismaz reizi dzīvē ir baudījis gardo Napaleona kūku. Daudzi to gatavo arī paši. Taču cik daudzi no mums ir baudījuši Napaleona kūkas veselīgo variantu, turklāt mājās pagatavotu?
Dzīvē ar laiku jāapgūst ļoti daudz, arī gurķu marinēšana. Kas ir labāks skolotājs kā vecāki un vecvecāki? Tā ir sava veida tradīcijas nodošana, jo tomēr katra ģimene arī krājumus ziemai gatavo citādāk. Atšķirības var būt vien niansēs, bet tas ir pašu roku darbs!
Ar ko tik mājas apstākļos nevar tīrīt zelta rotaslietas. Dzirdēts par zobu pastu, sodu, ožamo spirtu un galu galā parastu ūdeni. Taču, kā izrādās, zelta rotaslietas varot tīrīt ar alu.
Ķirši jau gatavi, jāņogas turpina sārtoties un arī upenes ir pilnbriedā... Var sākt ievākt ražu, taču uz saldajām odziņām kāro vēl kādi nelūgti viesi - meža strazdi! Kā pasargāt dārza labumus no lidoņiem, kuri spēj "viens un divi" notīrīt ogu krūmus un ķiršu zarus? Dažas pārbaudītas un ne tik pārbaudītas idejas! Dalies ar saviem paņēmieniem dārza nosargāšanā arī Tu!
Vasaras pilnbrieds ir arī bagātīgs ogu laiks. Ogas var priecēt ne tikai mūsu vēderu, bet arī noderēt dažādās skaistumkopšanas procedūrās. Izrādās, ka pateicoties pigmentam, kas ir mellenēs, tās var izmantot skropstu tušas vietā. Nolēmām pārbaudīt.
Alus pudeles var pārnēsāt, turot rokās vai ielikt tās maisiņā, bet, kā izrādās, ir arī neparastāki veidi, kā pārnēsāt pudeles. Izmēģinām vienu no tiem.