Eksperiments: kā bez miltiem pagatavot picu?

© nra

Pica ir gardums, kuram daudzi nespēj turēties pretī, taču tā īstā, klasiskā pica nepavisam neietilpst veselīga dzīvesveida rāmjos. Drīzāk jāsaka - neietilpa.

Veselīga dzīvesveida piekritēji ir izdomājuši daudz recepšu, lai picu padarītu par gardu un galvenais - veselīgu maltīti.

Izmēģinām vienu no tām, proti, veidosim picu, kuras pamatā ir puķkāposti nevis milti.

Nepieciešams: pamatnei divas nelielas krūzes sarīvētu, svaigu puķkāpostu, divas krūzes sarīvēta siera, divas olas, garšvielas pēc vēlēšanās. Pašai picai - tomātu mērce/pasta, sēnes, dārzeņi.

Pagatvošanas gaita: svaigu, sarīvētu puķkāpostu savieno ar sieru un olām, izveido vienadību masu, ko liek uz cepamā papīra un cepeškrāsnī uz 10 - 15 minūtēm. Pa to laiku sagriež picai nepieciešamās sastāvdaļas: šajā gadījumā - svaigi šampinjoni, paprika, tomāti, sarīvē sieru.

nra

nra

Kad pamatne kļuvusi brūna, iesmērē to ar tomātu pastu vai mērci, liek virsū sagrieztās sastāvdaļas un atkal cepeškrāsnī uz 10 - 15 minūtēm.

nra

Secinājums: liels pārsteigums par rezultātu, ka pica tiešām iznāca garda. Tā būs lieliska alternatīva klasiskajai picai. Jāpiebilst, ka puķkāpostu garša praktiski nav jūtama.

Lai labi garšo!

nra

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais