Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ābiķis nav izlēmis, vai pievienosies kādai partijai

Vakar no Tautas partijas (TP) izslēgtais politiķis Dzintars Ābiķis balsojumos Saeimā atbalstīs valdību, taču nav izlēmis, vai pievienoties kādam politiskajam spēkam.

Pēc neoficiālas informācijas, Ābiķis varētu pievienoties "Pilsoniskajai savienībai" (PS). Ābiķis un viens no PS vadītājiem Ģirts Valdis Kristovskis ir novadnieki, turklāt viņi darbojušies Latvijas Tautas frontē un vēlāk arī parlamentā.

"Es varu vēlēties strādāt kādā partijā, taču man jābūt arī aicinājumam un atbalstam no kādas citas partijas," neslēpa Ābiķis.

Kā ziņots, "par partijas rindu graušanu" TP valde vakar vienbalsīgi nolēma no partijas izslēgt Saeimas deputātu Dzintaru Ābiķi, kurš turpinās darbu Saeimā kā pie frakcijām nepiederošs deputāts.

Ābiķis politikā darbojas no 1990.gada un ir balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu, bet pēc tam ticis ievēlēts visu sasaukumu Saeimās.

Ābiķis uz valdes sēdi nebija aicināts. Viņš pauda izbrīnu par viņa izslēgšanu, jo neviens ar deputātu par šo jautājumu neesot runājis. "Tas ir smieklīgi, ka mani izslēdz no partijas tikai tāpēc, ka es atbalstīju kāda projekta nodošanu izskatīšanai komisijām. Patiesībā iemesls ir cits - tas, ka es atļāvos pateikt, ko domāju," sacīja Ābiķis.

Kā ziņots, Ābiķis pēdējā laikā bija vairākkārt konfliktējis ar partijas vadību, dažādos politikas dienaskārtības jautājumos paužot atšķirīgu viedokli.