Tuvākās dienas būs ļoti karstas; nedēļas nogalē paliks vēsāks

Tuvākajās dienās Latvijā saglabāsies vasarīgs un karsts laiks. Virs Latvijas atradīsies anticiklona rietumu mala, līdz ar to Latvijas teritorijas lielākajā daļā mākoņu būs maz, vien rietumu rajonos atsevišķās dienās gaidāms neliels īslaicīgs lietus ar pērkona negaisu.

Naktis būs siltas: gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +12...+17°, bet nedēļas vidū pat par +17...+22°. Dienas būs karstas: gaisa temperatūra gaidāma +25...+30° robežās, bet ceturtdien atsevišķos rajonos gaiss iesils pat līdz +33...+34°, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz piektdienu un piektdien dienā pāri Latvijai virzīsies aukstā atmosfēras fronte, daudzviet nesot pērkona lietusgāzes, kas dienā vietām būs stipras. Negaisa laikā iespējamas arī krasas vēja brāzmas. Gaisa temperatūra strauji kritīsies un dienas laikā teritorijas lielākajā daļā nebūs siltāks par +21...+26°, vien galējos austrumu rajonos gaiss vēl iesils līdz +27...+28°.

Nedēļas nogalē pāri Latvijai virzīsies vairākās mākoņu zonas, kas nesīs nelielu līdz mērenu lietu un pērkona negaisu. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +12...+17°, savukārt dienā maksimālā gaisa temperatūra nepārsniegs +19...+24°, bet jūras piekrastē temperatūra gaidāma vēl par pāris grādiem zemāka.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais