Nedēļas vidū gaidāms karstums

© F64 Photo Agency

Tuvākajās dienās Latvijā no dienvidaustrumiem pakāpeniski sāks ieplūst karstāka gaisa masas, līdz ar to darba nedēļas otrajā pusē (ceturtdien un piektdien) gaisa temperatūra dienas laikā daudzviet sasniegs +25...+29°.

Tomēr jau nedēļas nogalē, vējam iegriežoties no ziemeļu puses, atkal pakāpeniski kļūs vēsāks - gaisa temperatūra svētdien dienas laikā sasniegs vien +18...+23°, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šonakt gaiss dažviet gaiss vēl var atdzist līdz +6°, turpmāk naktis kļūs siltākas - gaisa temperatūra gaidāma lielākoties +12...+17°. Pūšot lēnam vējam, nakts stundās dažviet var veidoties migla.

Praktiski visu periodu teritoriju šķērsos nokrišņu zonas, kas atsevišķos rajonos nesīs pārsvarā nelielu līdz mērenu lietu, dažviet arī ar pērkona negaisu.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.