Piektdien Latvijā gaidāma vētra

© nra.lv

Darba nedēļas sākumā laika apstākļus pārsvarā noteiks zema spiediena ieplakas, tomēr, neskatoties uz to, lietus gaidāms vien Latvijas austrumos, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks un mitrāks gaiss, līdz ar to nakts laikā daudzviet izveidosies migla. Nedēļas vidus paies bez ievērojamiem nokrišņiem, nedaudz paaugstināsies arī gaisa temperatūras - dienas laikā sasniegs +13...+17°.

Naktī uz piektdienu Latvijai pāri virzīsies neliels, bet ļoti aktīvs ciklons. Ar šo ciklonu būs saistīta pirmā rudens vētra - daudzviet dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 15-20 m/s, bet piekrastes rajonos dienas pirmajā pusē tās var pārsniegt pat 25 m/s. Šis ciklons visā Latvijas teritorijā atnesīs mērenu lietu, bet atsevišķos rajonos līs stipri; krasas gaisa temperatūras izmaiņas šajās dienās gan vēl nav gaidāmas.

Nedēļas nogalē vējš pakāpeniski pierims, tomēr saglabāsies lietains laiks. Arī gaisa temperatūras pakāpeniski pazemināsies, un dienas laikā gaiss iesils vien līdz +9...+13°.

Nākamās darba nedēļas sākumā paaugstināsies atmosfēras spiediens un nokrišņi pamazām pierims. Debesīm skaidrojoties gaisa temperatūra nakts laikā austrumu rajonos noslīdēs līdz +3...+6°, un zāles virskārtā iespējamas salnas 0...-1°, citviet Latvijā nakts laikā vēl pieturēsies +6...+11°, savukārt dienā gaiss neiesils vairāk par +10...+13°.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais