Nākamnedēļ aukstumu vēl nesola

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Brīvdienās Latvijā gaidāms rudenīgi vēss un lietains laiks, bet nākamās nedēļas sākumā pastiprināsies anticiklons un pieturēsies sauss laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Sestdien un svētdien debesis bieži klās mākoņi un dienas laikā saule starp tiem uzspīdēs maz. Sestdien lietus gaidāms vien atsevišķos rajonos - vismazākā lietus varbūtība ir valsts austrumu rajonos, bet vislielākā - Kurzemē, arī Vidzemē līča tuvumā.

Savukārt svētdien jau visu Latviju šķērsos plaša lietus mākoņu zona. Gaisa temperatūra brīvdienās naktīs nebūs zemāka par plus 7, plus 12 grādiem, bet dienas laikā gaiss neiesils vairāk par plus 13, plus 17 grādiem, svētdien gaisa temperatūra vietām var nebūt arī augstāka par plus 12, plus 15 grādiem.

Oktobra pirmajās dienās virs Latvijas pastiprināsies anticiklona ietekme - atmosfēras spiediens paaugstināsies, vēji pierims un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Valdot gaisa masu plūsmai no dienvidrietumiem, pieturēsies samērā silts laiks. Ja arī naktīs temperatūra būs par kādu grādu zemāka nekā brīvdienās, tad dienas laikā vēl aizvien termometra stabiņš sasniegs plus 16, plus 17 grādu atzīmi, jo sevišķi valsts dienvidu rajonos.

Darba nedēļas otrajā pusē Latviju atkal sasniegs aktīvi Atlantijas cikloni, kas nesīs gan lietus mākoņus, gan arī brāzmainus vējus, taču krasas gaisa temperatūras izmaiņas vēl nebūs gaidāmas.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais