Augustā vēl iespējama pamatīga svelme

Pašreizējās prognozes liecina, ka augustā iespējamas vēl vismaz divas dienas ar +30 grādu svelmi. Tik augsta gaisa temperatūra valsts dienvidos gaidāma jau šo piektdien, ziņo Latvijas Televīzija. Karstumu pēcpusdienā mazinās pērkona negaisi un lietusgāzes, taču postoša negaisa risks šoreiz būs mazs.

Sestdien un svētdien temperatūra nedaudz pazemināsies, taču joprojām būs silts - ap +22..+28 grādiem. Naktis arī kļūs siltākas - ja nākamajā naktī vietām Kurzemes vidienē un Vidzemē gaiss var atdzist līdz +6..+8 grādiem, tad brīvdienu naktīs būs +11..+17 grādi. Sestdien neliels lietus gaidāms galvenokārt valsts austrumos, bet svētdien Kurzemē un valsts centrālajos rajonos.

Nākamās nedēļas sākumā īslaicīgi kļūs karstāks un pirmdien, visticamāk, gaisa temperatūra vietām Kurzemē un Zemgalē sasniegs +30 grādu.

Turpmāk laiks kļūs vēsāks, bet kā prognozē Lietuvas Hidrometeoroloģijas pārvalde, mūsu reģionā augusts būs siltāks par ilggadīgo novērojumu vidējo rādītāju, taču būs vairāk nokrišņu nekā parasti.

Šī vasara līdz šim bijusi samērā lietaina. Rīgā jūnijā un jūlijā nokrišņu daudzums sasniedzis 178 milimetrus, liecina Teikas meteoroloģisko novērojumu stacijas mērījumi, lai gan vidējais abu mēnešu nokrišņu daudzums pēc gadu desmitu novērojumiem ir nepilni 150 milimetri.

Iespēja, ka augusta otrajā pusē gaisa temperatūra sasniegs +30 grādu ir maza. Pēdējos gados augusta otrajā pusē un beigās dažās Latvijas vietās sākas pirmās rudens salnas.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais