Spēcīgā lietus dēļ vairākās upēs cēlies ūdens līmenis

Aizvadītajā diennaktī piedzīvotā spēcīgā un ilgstošā lietus dēļ vairākās upēs novērota ūdens līmeņa celšanās.

Visstraujāk, par 110 centimetriem, ūdens līmenis paaugstinājies Lielajā Juglā, Mēmelē līmenis cēlies par 52 centimetriem, Ogres upē - par 12 līdz 35 centimetriem, savukārt Amatā līmenis cēlies par 19 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī lietus ietekmē ūdens līmenis par sešiem centimetriem paaugstinājies Dubnā, Aiviekstē - par 11 centimetriem, Gaujā - par vienu līdz 12 centimetriem, Salacā - sešiem centimetriem, bet Mūsā - par pieciem centimetriem.

Neliela līmeņa paaugstināšanās bija vērojama arī Lielupes lejteces posmā no Mežotnes līdz Staļģenei, kur līmenis cēlies par trīs līdz sešiem centimetriem, savukārt Daugavā posmā no Piedrujas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis pazeminājies par vienu līdz astoņiem centimetriem.

Ūdens līmeņa pazemināšanās par mazāk nekā pieciem centimetriem bija vērojama arī Kurzemes upēs un Lielupes lejtecē, kur līmenis pazeminājies par vienu līdz diviem centimetriem.

Tuvākajās dienās Daugavā pārsvarā turpināsies ūdens līmeņa pazemināšanās, pārējās Latvijas upēs iespējamas ūdens līmeņa svārstības.

Latvijā

Īstenojot uz bērnu onkoloģijas attīstību vērstu projektu, plānots ieguldīt 9,3 miljonus eiro, lai turpmāko piecu gadu laikā ieviestu uz pacientu centrētu un multidisciplināru pieeju visā aprūpes procesā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).