Gaisa temperatūra daudzviet noslīdējusi zem -20 grādiem

Ceturtdienas rītā gaisa temperatūra daudzviet Latvijā noslīdēja zem -20 grādiem, vietām Kurzemē un Latgalē sasniedzot -23 grādu atzīmi, liecina meteoroloģiskā informācija.

23 grādu sals reģistrēts Kārsavā, valsts austrumu pierobežā, un Ventspils lidostā, lai gan vietām Ventspilī sals nepārsniedza 14 grādu. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā viena no zemākajām gaisa temperatūrām fiksēta Daugavpils meteostacijā - mīnus 22,6 grādi. Pie -22 grādu atzīmes termometra stabiņš apstājās arī Viļānu apkaimē.

Līdz -19..-21 grādam gaisa temperatūra pazeminājās vietām Ainažu, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Līvānu, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Saldus un Valkas apkaimē, kā arī Vidzemes augstienē. Citviet valstī, izņemot Rīgas centru, gaiss atdzisa līdz -13..-18 grādiem.

Debesis ir pārsvarā skaidras, atsevišķās vietās ir nelieli mākoņi un migla, daudzviet izveidojusies sarma. Dominē bezvējš.

Arī Rīgā skaidrs laiks un bezvējš. Gaisa temperatūra laikā ap saullēktu pilsētas centrā pazeminājās līdz -10..-11 grādiem, lidostā "Rīga" - līdz nepilniem -17 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,3 grādiem Kolkā un Mērsragā līdz -6,5 grādiem Alūksnē un Gulbenē.

Lielais aukstums, kas prasījis vairāku simtu cilvēku dzīvību, Eiropu pārsvarā ir pametis, saglabājas vien atsevišķas aukstuma kabatas. Zemākā ceturtdienas rītā reģistrētā gaisa temperatūra ir -33 grādi Lapzemes un Krievijas pierobežā. Savukārt, piemēram, Maskavas apgabalā, kur vēl pirmdien bija sals līdz -36 grādiem, ceturtdienas rītā ir tikai -8..-18 grādu.

Svarīgākais