Piekto rītu pēc kārtas sals Latvijā pārsniedzis 30 grādu

Pirmdienas rītā jau piekto diennakti pēc kārtas gaisa temperatūra vietām valstī noslīdējusi zem -30 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar uzņēmuma „Latvijas Valsts ceļi” datiem -30..-31 grāds reģistrēts vietām Alūksnes, Apes un Valkas novadā. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra plkst.5 bija Jelgavas un Zosēnu stacijā - attiecīgi -29 un -30 grādu.

Valsts lielākajā daļā pirmdienas rītā ir -22..-29 grādi, vietām Ziemeļkurzemes un Ziemeļvidzemes piekrastē sals nesasniedz 20 grādu.

Debesis skaidras, vien Latgalē, kā arī dažviet Vidzemē ir nelieli mākoņi. Pūš lēns vējš, daudzviet saglabājas bezvējš.

Rīgā skaidrs laiks, vēja praktiski nav. Gaisa temperatūra pilsētas centrā svārstās ap -20 grādiem, citviet gaiss atdzisis līdz -22..-25 grādiem, Pierīgā - līdz -25..-29 grādiem. Starptautiskajā lidostā "Rīga" reģistrēts nepilnu 28 grādu sals, tādējādi pārspēts iepriekšējais galvaspilsētas 6.februāra aukstuma rekords - 1985.gadā reģistrētie -27,4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -11,3 grādiem Kolkā līdz -18,2 grādiem Bauskā.

Lieli gaisa temperatūras kontrasti pirmdien ir Somijā - plkst.5 gaisa temperatūra bija no -3 grādiem valsts dienvidrietumu piekrastē līdz -41 grādam Lapzemes ziemeļos, kā arī Norvēģijā - attiecīgi no +5 līdz -36 grādiem.

Svarīgākais