Daudzās Eiropas valstīs izsludināta jauna vētras trauksme

Eiropā sākusies kārtējā vētra, kas tuvākajā diennaktī visvairāk plosīsies Centrāleiropā, liecina informācija Eiropas valstu meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā "Meteoalarm".

Brīdinājums par ceturtdien gaidāmu stipru vēju izsludināts 20 valstīs. Stiprākais vējš gaidāms tuvākajā naktī un ceturtdienas rītā Vācijā un Čehijā, kur dažās atklātās vietās prognozētas vēja brāzmas līdz 33-38 metriem sekundē, bet augstāko kalnu virsotnēs vējš brāzmās var pārsniegt 50 metru sekundē.

Gaidāmi arī bagātīgi nokrišņi, vietām Alpu kalnos ceturtdien un piektdien uzsnigs aptuveni metrs sniega.

Vētru un stiprus nokrišņus nesīs ciklons, kas no Ziemeļjūras pārvietosies uz Baltijas jūras dienvidiem.

Latvijā 4. janvārī dienvidrietumu, rietumu vējš daudzviet Latvijā, arī Rīgā, pastiprināsies brāzmās līdz 20-22 m/s, jūras piekrastē pat līdz 27-32 m/s.

Piekrastē stiprs vējš brazmās līdz 20-24 m/s saglabāsies vēl arī naktī uz 5. janvāri.

Nakts gaitā aktīvā un dziļā ciklona centrs pārvietosies uz Somiju, līdz ar to vētra pakāpeniski pierims, tomēr vēl saglabāsies stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, piekrastes rajonos brāzmās līdz 20-24 m/s. Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, daudzviet īslaicīgi nokrišņi: lietus, slapjš sniegs. Ceļi būs slideni. Gaiss atdzisīs līdz -1...+4 grādiem.

Dienā Baltijas jūrai no rietumiem tuvosies jauns ciklons. Sākot no rietumiem debesis aizklās mākoņi, kas nesīs lietu un slapju sniegu. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, kas dienas pirmajā pusē Kurzemē un Vidzemē vēl saglabāsies brāzmās 15-18 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma 0...+5° robežās.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)