Kurzemē vētra lauž kokus

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien saņēmis vairākus izsaukumus par vētras nolauztiem kokiem Kurzemē.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes komandieris Andrejs Beļakovs aģentūrai BNS pastāstīja, ka izsaukumi saņemti no Kuldīgas un Alsungas novada, kā arī Ventspils.

Taču, tā kā kritušie koki neapdraud ne satiksmi, ne cilvēkus, izsaukumi pāradresēti šo pašvaldību atbildīgajiem dienestiem.

Ventspilī būtiski vētras postījumi nav fiksēti – vien divām autobusa pieturām vēja brāzmas izlauzušas jumta stiklus, norādīja Ventspils Komunālās pārvaldes direktora vietnieks Edgars Puriņš.

Arī Liepājas atbildīgajiem dienestiem pagaidām nav ziņots par vētras postījumiem.

Jau vēstīts, ka, vētrai sasniedzot kulmināciju, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās Ventspils ostā īsi pēc pkst.14 pastiprinājās līdz 31 metram sekundē (m/s), liecina meteoroloģiskā informācija.

Ventspils lidostā reģistrētas brāzmas līdz 26 m/s. Saskaņā ar prognozēm līdzīga stipruma vējš kā Ventspilī pūš arī Liepājā un citviet Kurzemes rietumu piekrastē.

Vēja pastiprināšanās jūras piekrastē vairs nav gaidāma, un vējš turpmāk sāks rimt. Citviet valstī vēl gaidāma dienvidu, dienvidrietumu vēja pastiprināšanās – Kurzemē, kā arī Ziemeļvidzemes piekrastē vējš brāzmās sasniegs 20–24 m/s, pārējā valstī vēja maksimālais ātrums brāzmās būs 15–21 m/s. Valsts austrumos stiprākais vējš gaidāms tikai vakarā.

Rīgā dienvidu vējš brāzmās pūš līdz 18–20 m/s, tas vēl nedaudz pastiprināsies, prognozē sinoptiķi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)