Siltums nākamās nedēļas sākumā nāks ar stipru vēju

Nākamās nedēļas sākumā gaidāmo rekordaugsto gaisa temperatūru atnesīs stiprs vējš, prognozē sinoptiķi.

Jau ziņots, ka 26. un 27.decembrī Latvijā varētu krist šo dienu siltuma rekords, jo gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +5..+9 grādiem. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas 26.decembrī reģistrēta Latvijas novērojumu stacijās, ir no +3,5 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Kolkā un Ventspilī, savukārt 27.decembrī - no +4,6 grādiem Alūksnē līdz +7,7 grādiem Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Svētdien jūras piekrastē dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16 metriem sekundē (m/s), bet naktī uz pirmdienu būtiska vēja pastiprināšanās gaidāma visā valstī - dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 14-19 metru sekundē, vietām Kurzemē un Vidzemē iespējamas brāzmas līdz 22 m/s, piekrastē - līdz 25 m/s. Palaikam arī gaidāms neliels lietus.

Pirmdien dienas laikā uzspīdēs saule un vējš nedaudz pierims, bet otrdien no jauna gaidāms stiprs rietumu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās vietām atkal var sasniegt vētras spēku.

Turpmākajās diennaktīs gaisa temperatūra vairs nebūs tik augsta, bet arī liels sals nav gaidāms un Kurzemē vēl būs līdz +6 grādiem silts laiks. Ciklons var atnest jaunu vēja pastiprināšanos, brīžiem gaidāmi nokrišņi.