Sinoptiķi brīdina par stipru vēju visā Latvijā

Pirmdien visā Latvijā dienvidu, dienvidrietumu vējš kļūs vētrains, brāzmās pastiprinoties līdz 16-21 metram sekundē, brīdina sinoptiķi.

Kurzemes dienvidu piekrastē, pēcpusdienā arī Ziemeļvidzemes piekrastē vējš brāzmās sasniegs 22-24 metrus sekundē. Sagaidāms, ka stiprākās vēja brāzmas, neskaitot piekrasti, plosīsies pēcpusdienā un vakarā Vidzemē, it īpaši reģiona ziemeļrietumu daļā.

Kurzemē būtiski vēja postījumi nav gaidāmi, bet Latgalē, Vidzemē un Zemgalē vējš var izraisīt elektroapgādes pārrāvumus vairākiem tūkstošiem mājsaimniecību.

Pirmdien saglabāsies pārsvarā apmācies laiks, līs, snigs un puteņos, vietām valsts rietumu un centrālajā daļā - ilgstoši. Savukārt Latgalē nokrišņu būs pavisam maz.

Gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi, jūras piekrastē gaiss iesils līdz +5 grādiem.

Rīgā gaidāms apmācies laiks ar lietu un slapju sniegu. Dienvidu vējš pieņemsies spēkā, pēcpusdienā brāzmās sasniedzot 20 metru sekundē; gaiss iesils līdz +3 grādiem.

Ciklons, kas piektdien daudzviet Eiropā atnesa vētru, joprojām atrodas virs Baltijas jūras un turpina valdīt pār laikapstākļiem Latvijā. Ciklons pamazām kļūst vājāks, bet tā kā uz dienvidiem pastiprinās augsta spiediena apgabals, virs Latvijas palielinās atmosfēras spiediena starpība, kas izraisa vēja pastiprināšanos.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)