Nīcā stundu pirms iedegšanas vējš nolauzis svētku egli

Nīcā svētdien stundu pirms atklāšanas spēcīgais vējš nolauzis lielo svētku egli, apstiprināja Nīcas novada pašvaldības pārstāve Gunita Šime.

Svētku egle iepriekš noskatīta Otaņķu pagasta mežā. Ceturtdien egle uzstādīta, bet piektdien izrotāta, lai pirmajā adventes svētdienā to svinīgi atklātu. Taču aptuveni stundu pirms plānotā atklāšanas pasākuma vējš egli nolauzis. Pēc vētras norimšanās to uzstādīs un rotās no jauna. Pagaidām nav zināms, kad notiks lielās egles atklāšanas pasākums, sacīja Šime.

Nīcas novada pašvaldībai pagaidām nav informācijas par citiem būtiskiem vētras postījumiem novadā. Dažās vietās – Kalnišķos un Jūrmalciemā – pirmdien vēl ir traucēta elektroapgāde.

Jau vēstīts, ka pirmdien Latvijā turpinās vētra. Glābēji kopumā svētdien un pirmdien saņēmuši apmēram 70 izsaukumu vētras radīto postījumu novēršanai, un aptuveni 25 tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroenerģijas piegāde, taču būtiski zaudējumi nav nodarīti.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais