Ventspils ostā vēja brāzmu spēks sasniedzis 24 metrus sekundē

Ceturtdienas rītā Ventspils ostā ziemeļu vēja ātrums brāzmās sasniedza 24 metrus sekundē (m/s), paziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). Citviet valstī vējš ir krietni lēnāks.

LVĢMC Ventspils novērojumu stacija atrodas uz mola, kur pie ziemeļu vēja vienmēr ir krietni stiprākas brāzmas nekā citviet Ventspilī un Kurzemē. Ventspils lidostā un Pāvilostā ziemeļu vējš brāzmās pūš līdz 16 m/s, Liepājā - līdz 12 m/s, Liepājas lidostā pūš lēns mainīga virziena vējš 1-4 m/s.

LVĢMC arī izplatījis brīdinājumu, ka Rīgā ziemeļu, ziemeļrietumu vējš ceturtdien brāzmās pastiprināsies līdz 20 m/s, tik stipras vēja brāzmas gaidāmas pilsētas ziemeļos pie līča, citviet galvaspilsētā prognozēta vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 16 m/s.

Jau ziņots, ka ceturtdien visā Latvijā iegriezīsies mēreni stiprs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 m/s, bet piekrastē, neskaitot Ventspils ostu, vēja ātrums brāzmās būs 15-20 m/s.

Daudzviet valstī gaidāmi nelieli un īslaicīgi nokrišņi, vietumis tie būs stiprāki, galvenokārt līs un birs krusa. Starp mākoņiem uzspīdēs saule, gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz +6..+11 grādiem. Rīgā gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, palaikam lietus un krusa, vietām brīžiem stipri nokrišņi.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais